07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKİT Alçaklığına Ceza Yok
AKİT Alçaklığına Ceza Yok

AKİT Alçaklığına Ceza Yok

Atatürk’e hakaretle ilgili Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ‘sert’ açıklamalar yapmıştı… Ne yazık ki; Her söyledikleri emirmiş gibi erine getirilen Erdoğan ve Yıldırım bu sefer dikkate alınmadı. RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen üyeleri Erdoğan ve Yıldırım’ı umursamadı.

AKİT Alçaklığına Ceza Yok

Üst Kurul’un AKP’li üç üyesi İsmet İnönü ve Mevhibe İnönü’ye yönelik “Siz ancak karılarınızı kollarına verirsiniz” sözleri için Akit TV’ye ceza verilmesi önerisini reddetti. Erdoğan ve Yıldırım’ın sözlerinin anımsatılmasına karşın üyelerin gösterdiği direncin altında Yeni Akit gazetesi tarafından FETÖ’cü olmakla suçlanma endişesinin yattığı ifade edildi. RTÜK uzmanı ise yayın ile ilgili raporda, İnönü için “cevap ve düzeltme hakkının kullanılabilme imkânı bulunduğu” değerlendirmesini yaptı.

“Demokratik toplumun gereği”

RTÜK uzmanı, program ile ilgili raporunda, çeşitli yargı kararlarında da alıntı yaparak “Siyasi kimlik taşıyanların eleştirilmeleri ya da çeşitli yorumlara maruz kalmaları kaçınılmazdır. Çoğulculuğun, hoşgörünün ve açık fikirliliğin gerekleri olup, bunlar olmaksızın ‘demokratik toplum’ olmaz” dedi.

“İnönü’nün cevap ve düzeltme hakkı var”

Siyasetçinin sert eleştiri ve ithamlara karşı daha tolere edici bir yaklaşım sergilemesi gerektiğinin ifade edildiği raporda, “Herhangi bir ihlal unsuru taşımadığı, yargı makamlarına başvurarak cevap ve düzeltme hakkının kullanılabilme imkânı bulunduğu sonucuna varılmıştır” değerlendirmesi yapıldı.