07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yine Altından Ensar Çıktı
Yine Altından Ensar Çıktı

Yine Altından Ensar Çıktı

Artvin’in Yusufeli İlçesi’ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 17 yıldır Kur’an ve Arapça Öğretmenliği yapan 46 yaşındaki Rüstem A., küçük yaştaki erkek çocuğa defalarca tecavüz ettiği iddiası ile tutuklanmıştı…Rüstem A.’nın tecavüzleri, yıllar önce cinsel istismarda bulunduğu öğrencisinin öğretmen olup aynı okulda göreve başlamasıyla ortaya çıkmıştı…Cinsel istismarcı Kur’an ve Arapça öğretmeninin şimdi de Ensar Vakfı bağı ortaya çıktı..Milli Eğitim Bakanlığının Yusufeli şubesinin internet sitesindeki silinen fotoğraflarda Rüstem A. öğrencileriyle birlikte Rize’deki Ensar Vakfı’nı ziyaret ediyor.

Taciz Nasıl Ortaya Çıktı?

2004 yılına kadar Yusufeli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciydi. Üniversiteyi kazanarak şehirden ayrıldı. Diplomasını aldı, öğretmen oldu. Yıllar yıl sonra Yusufeli’ne döndüğünde kendisine tecavüz eden öğretmeni Rüstem A.’nın aynı okulda öğretmenlik yapmaya devam ettiğini gördü. O öğrenci olayın peşini bırakmadı. Araştırma yaparak Rüstem A’nın cinsel tacizlerine hala devam ettiği bilgisine ulaştı. İsminin saklı kalması şartı ile BİMER’e başvurdu. Dilekçesinde yaşadıklarını ve duyumlarını anlattı. Önce kendisi şikayetçi oldu, sonra da Rüstem A.’nın şu an eğitim gören çocuklara cinsel taciz ve tecavüzde bulunmaya devam ettiği iddiasının araştırılmasını istedi. Savcılık harekete geçti.

Polis Rüstem A.’nın evinde yaptığı aramada bir kağıda yazılı şifre ve parolalar buldu. Rüstem A.’nın sorgusunda şifrelerin sosyal medya hesaplarına ait olduğunu söylediği bilgisi edinildi. Rüstem A.’nın “Seksi Victor” adının yanı sıra başka sahte isimler ile Facebook sayfaları oluşturduğu öğrenildi. Rüstem A.’nın açtığı sosyal medya hesaplarından cinsel içerikli sohbetler yaptığı iddia edildi. Daha sonra bu hesaplar kapatıldı.Rüstem A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tecavüzcü öğretmenin fotoğrafları resmi siteden kaldırıldı

Olayın ardından Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kur’an öğretmeni Rüstem A.’nın fotoğrafını internet sitesinden kaldırttı. Rüstem A.’nın Avukatlığını ise AKP eski Artvin İl Başkanı Tuncer Başar üstlendi.

Rüstem A. Ensar Vakfı’nda

Tecavüzcü öğretmenin Üniversite sınavlarına hazırlanan 12.sınıf öğrencisiyle birlikte Ensar Vakfı’nı ziyaret ettiği ortaya çıktı. Öğretmen Rüstem A.’nında yer aldığı bir gurup öğrenci ile Rize’ye moral gezisi düzenlendi. Gezi için internet sitesinde şunlar yazıyordu.

” Üniversite sınavlarına hazırlanan 12.sınıf öğrencilerimizin üniversite ortamını yakından görerek üniversite deneyimi kazanmalarını sağlamak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´ne gezi düzenlendi. Geziye okul müdür yardımcımız Mehmet BOZ, meslek dersleri öğretmenimiz Rüstem AYDIN,okul rehber öğretmenimiz Betül Gül ALKAN ve 12.sınıf öğrencilerimiz katıldı.Gezi de ilahiyat fakültesi,sosyal tesisleri ve kütüphane ziyaret edildi.Daha sonra Ensar vakfı şubesi ziyaret edilip yapılan faaliyetler ve hizmetler hakkında bilgiler alındı.Ardından şehir merkezinde öğrencilerin keyifli vakit geçirmeleri sağlandı. ”

yusufelitaciz

Rüstem A.nın Ensar Vakfı’nda öğrencilerle birlikte çekilen fotoğrafları ve bilgileri de internet sitesinden silindi.

yusfeliimam