07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Yarışmada Cematin Oy Desteği Oldu”
“Yarışmada Cematin Oy Desteği Oldu”

“Yarışmada Cematin Oy Desteği Oldu”

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından sosyal medya hesabı hacklenip, Gülen cemaatine yakın Enes Kanter ve Hakan Şükürle özel yazışmaları ifşa edilen Atalay Demirci tutuklandı. Demirci’nin Emniyette verdiği ifadede, birinci olduğu yarışmada “kendisi için oy kullanan örgüt mensuplarının payı olduğunu düşündüğünü” söyledi. Demirci’nin bu ifadesi ise akla Melih Gökçek’i getirdi.

İşte Atalay Demirci’nin emniyetteki ifadesindeki o bölüm;

“Yetenek Sizsiniz’ yarışmasında cemaatten oy desteği olduğunu düşünüyorum”

“Bu örgütten direkt olarak bir destek gördüm diyemem, ancak Dünya Radyo’da çalışmamdan dolayı kabul etmeliyim ki çevremde daha çok bunlara hizmet eden insanlar olmakla beraber popülaritem daha da arttı. 2007 yılında Dünya Radyo’dan ayrılmama rağmen 2013 yılındaki ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasında benim adıma cemaat tarafından oy kullanan şahısların olduğunu düşünüyorum. Benim ayrılmam üst kademedeki Muhammet Yusuf Kulaksız ile olmuştur. Alt kademedeki cemaate bağlı kişilerin bundan haberleri olmadığını düşünüyorum. Ancak ben cemaate bağlı hiç kimseyi arayıp, destek olmalarını istemedim.”

Atalay Demirci’nin ifadesi akla Melih Gökçek’i getirdi

Talay Demirci’nin Yetenek Sizsiniz programında yarışmacıyken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek, Demirci için twitter takipçilerinden destek istemişti.

İşte Melih Gökçek’in o Twitter mesajı;

ekran_resmi_2016-08-06_21.20