07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Van Münüt Mavi Marmara!

Van Münüt Mavi Marmara!

Tayyip Erdoğan; Saray’da verdiği iftarda konuştu..Be sefer hedefinde yıllardır savunduğu Mavi Marmaracılar vardı. Giderken bana mı sordunuz” dedi.

Tayyip Erdoğan, iftardaki konuşmasında  İsrail – Türkiye anlaşmasına da değindi. Kendisine tepki gösteren Mavi Marmara organizasyonunu yapan İHH ve hayatını kaybedenlerin ailelerine seslendi;

“Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz?”

İşte o açıklamasının tamamı;

İsrail ile ilgili olayları bazıları farklı şekilde kaşıyor”

“Hiçbir zaman hiçbir adımı tek taraflı düşünmedik. Kazan kazan esasına dayalı olarak bu adımları astmışızdır. Türkiye de kazanmalı Rusya da kazanmalı, İsrail de kazanmalı. Hassasiyetimiz olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Fakat İsrail ile ilgili olayları bazıları farklı şekilde kaşıyorlar. Biz ilişkilerimizi niye kesmiştik. Peki, duruşumuzda o günden bu güne herhangi bir değişiklik oldu mu olmadı. Şimdi Obama’nın araya girmesiyle başlayan yeni süreç 3 başlık talebimiz vardı, özürdü bir tanesi, özür olayını bizzat Obama’nın yanında İsrail Başbakanı ifade ettiler. O günden bugüne üç yıl içerisinde İsrail tarafıyla görüşmeler oldu.

“Giderken bana mu sordunuz?”

Niye anlatıyorum bunları? Hedef saptıranlar var. Duymayıp uyduranlar var. Vatandaşlarımız bunları bilsin istiyorum, olayı yaşayan benim. Sen neyi duydun, neyi gördün, neyi bildin? Söylemediğim şeyleri söylemiş gibi gösterenler var, akşam başka sabah başka konuşur çünkü bunlar. İkinci madde neydi? Dedik ki tazminat. Görüşmeler yapıldı, 20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat belirlendi. Siz daha fazlasına layıksınız diyorlar, kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş, alır veya almaz biz burada uluslarası bazda bir adım atıyoruz. Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz? Edebi adabı içinde yaptık yapıyoruz.

Daha önce “insanlık dışı saldırı” demişti

İşte Erdoğan’ın Mavi Marmara baskınından sonra AKP Grup toplantısında yaptığı o dönem  ki konuşma;