07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Türkiye’yi Uyarmıştık”
“Türkiye’yi Uyarmıştık”

“Türkiye’yi Uyarmıştık”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısıyla ilgili olarak, gözaltına alınan 11 Rusya vatandaşıyla ilgili açıklama yaptı. Peskov, Avrupa ve Türkiye’nin, Rusya’nın uyarılarını dikkate almadığını söyledi.

Gözaltına alınan Rusya vatandaşlarının terör saldırısıyla gerçekten bağlantılı olup olmadığına dair net bilgi olmadığını belirten Peskov, Türkiye ve Avrupa istihbarat servislerine yönelik bir eleştiri de dile getirdi.

“Uyarılarımız dikkate alınmadı”

Sputnik’in haberine göre; Peskov, Rusya vatandaşlarının şüpheli olarak gözaltına alınmasında, Türkiye ve Avrupa güvenlik servislerinin topraklarında teröristlerin saklandığını haber veren Rusya’nın uyarılarını dikkate almamasının payı olabileceğini belirtti.

“Rus tarafı uzun yıllardan bu yana çeşitli kanallar aracılığıyla Türkiye ve Avrupa ülkelerine terörizmle bağlantılı olduğundan şüphelenilen kişilerin bu ülkelerde saklandığı bilgisini ulaştırıyor. Fakat Rus tarafının verdiği bu sinyaller çoğu zaman gereken dikkati görmedi. Ne yazık ki bunlar (İstanbul’daki saldırılar) bu ihmalin sonucu olabilir”