07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye Utanç Listesinde
Türkiye Utanç Listesinde

Türkiye Utanç Listesinde

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2016 Küresel İnsan Ticareti Raporu’nda Türkiye ilgili tespitler utanılacak cinsten…Rapora göre Türkiye fuhuşa zorlanan ve insanlık dışı koşullarda çalıştırılan insanlar için transit ülke konumunda .

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı 2016 Küresel İnsan Ticareti Raporu’nu paylaştı.

İşte detaylar;

Utancın Kynak ülke Türkiye

-Küresel İnsan Ticareti Raporu’nda, Türkiye’nin, fuhuş ticaretinin, zorla çalıştırılan, insanlık dışı muameleye maruz kalan kadın, erkek ve çocuklar için destinasyon noktası, transit ülkesi ve kara listedeki diğer ülkelere göre, daha az düzeyde de olsa kaynak ülkesi olduğu belirtiliyor.

İnsan ticareti hafife alınıyor

-Polisin ve resmi yetkililerin, insan ticaretini hafife aldıkları, şebekelerin üzerine gitmedikleri vurgulanan raporda, Türkiye’nin insan ticaretini engellemede asgari standartları dahi karşılamadığı, son dönemde bazı adımlar atmaya başladığı ifade ediliyor.

Çocuklar dilenci yetişkinler köle

-Son bir yılda 1 milyon Suriyeli ve 100 bin Iraklının Türkiye’ye geldiği, binlerce mülteci çocuğun sokaklarda dilencilik yaptığı, erkeklerin ve kadınların kölelik düzeyinde ücretlerle, atölyelerde, ağır işlerde, tarlalarda çalıştırıldıkları, bazılarının zorla çalıştırmaya maruz kaldıkları belirtiliyor.

Kadın ve genç kızlara fuhuş yaptırılıyor

– Suriyeli ve diğer yabancı uyruklu kadınlar ve genç kızların radikal İslamcı örgütlerde dahil olmak üzere, gelir sağlamak için fuhuş şebekelerine satıldıkları, barlarda, diskolarda, evlerde, para karşılığı fuhuş yapmaya zorlandıkları dile getiriliyor.

Eylem planı güncellenmiyor

– AKP hükümetinin, 2009 yılından bu yana insan ticareti ile mücadele eylem planını yenileyip, güncellemediği, bunun da istismarları kolaylaştırıp, yaygınlaştırdığı vurgulanıyor.