07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “İhya ve İnşaa” Çalışması Tam Gaz
“İhya ve İnşaa” Çalışması Tam Gaz

“İhya ve İnşaa” Çalışması Tam Gaz

İstanbul Küçük Çamlıca’da 3. derece sit alanındaki araziyi Ormanve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlunun ortakları alınca, bakanlık 250 metrekare olan yapılaşma iznini 40 bin metrekareye çıkardı.

Cumhuriyet gazetesinden Miyase İlknur’un haberine göre, Küçük Çamlıca’da 3.derece SİT alanında bulunan ve 250 metrekare yapılaşma izni olan arazi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmet Eroğlu’nun ortakları tarafından satın alındı. Arazinin alınmasının ardından 15 bin metrekare inşaat hakkına sahip oldu.

Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun çekincesine rağmen bakanlık izin verdi

Doğal SİT alanı olması nedeniyle plan tadilatının önce Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onayına sunulması gerekirken proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda plan tadilatı yapıldıktan kurula gönderildi. İstanbul 6.no.lu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, doğal SİT alanındaki yapılaşma yoğunluğunun artmasına ve bodrum kat kullanımlarının doğal yapıya olumsuz etkisine vurgu yaparak çekincelerini belirtmesine karşın reddetmeyip topu Çevre Bakanlığı’na attı.

Bakanın oğlunun ortakları ihya edildi

Küçükçamlıca’daki Subaşı Camii’nin arkasında uzanan ve içinde anıt ağaçların da bulunduğu araziye 250 metrekareyi geçmemek ve iki katlı demonte turistik tesis yapma koşuluyla verilen imar izni, arazi Panaroma İnşaat’a geçtikten sonra plan tadiliyle 5 katlı 7 blok ve 1000 metrekarelik sosyal tesis yapacak şekilde genişletildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan plan tadilatı ile inşaat hakkı 250 metrekareden yaklaşık 15 bin metrekareye çıkarılmış oldu. Kot farkından dolayı ortaya çıkacak bodrum katlar da dahil edildiğinde yapılaşma 35-40 bin metrekareye çıkıyor.

 

Şirketin ortaklık yapısı gizleniyor

Panaroma İnşaat, Hurşit ve Gazanfer Mürşit tarafından 2010 yılında kuruldu. Gazanfer Mürşit, yeni nesil yazarkasa üretmek için kurulan Panaroma Bilişim şirketinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmet Eroğlu’nun ortağıydı. Yazar kasaların değişimine ilişkin mevzuatın çıkmasından iki ay sonra yeni nesil yazar kaşa işine giren Eroğlu ile Mürşit, kısa bir süre önce şirketin çoğunluk hissesini ABD’li Verifone’a satmıştı. Emlak piyasasında Panaroma İnşaat’ın Çamlıca’daki projesinde Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmet Eroğlu ve damadının da ortak olduğu yoğun bir şekilde söyleniyor. Panaroma İnşaat’ın resmi sitesinde grup şirketleri arasında Panaroma Çamlıca Tepesi İnşaat, sanayi ve Tic. A.Ş de görülüyor. Ancak diğer şirketlerin ortaklık yapısı Ticaret Sicil gazetelesinde görülürken, Çamlıca projesini yapan Panaroma Çamlıca Tepesi İnşaat, sanayi ve Tic.A.Ş’nin kuruluşuna rastlanmadığı için ortaklık yapısı da bilinmiyor.