07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TRT’de Yağma “Düzen”i
TRT’de Yağma “Düzen”i

TRT’de Yağma “Düzen”i

Stadyum programı spikeri Ersin Düzen TRT’den servet kazanan isimlerden sadece bir tanesi. TRT Stadyum için Ersin Düzen’e haftada 69 bin 500, ayda 278 bin lira ödüyor. Peki TRT Ersin Düzen’e bu parayı nasıl aktarıyor?

Ersin Düzen’in sahibi olduğu ERS Prodüksiyon Reklamcılık ve Organizasyon Ltd.Şti   ile TRT arasında anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaya göre Ersin Düzen Stadyum programı sunacaktı. Stadyum ortak  yapım programı olmasına rağmen TRT’nin kameralarıyla, TRT imkanlarıyla, TRT stüdyolarında çekiliyor. Bu masrafların aslında  anlaşma yapılan şirket tarafından yapılması gerekiyor. Özel Tv’lerde ortak yapımlarda kanalın ekip ve ekipmanlar kullanıldığında bunlar ücretten düşülür. Ersin Düzen için bu yapılmadı. TRT ile çalışan diğer ortak yapım şirketleri ile yapılan anlaşmalarda da aynı yöntem izleniyor.

TRT’nin Tanıtım ve Seslendirme İşleri de Verildi

Ersin Düzen ile TRT arasındaki anlaşma sadece Stadyum programını kapsamıyor. Ersin Düzen’in ERS Prodüksiyon Reklamcılık ve Organizasyon Ltd.Şti’ne bir kıyak daha yapıldı. TRT1’in tüm program tanıtım ve seslendirmeleri de Ersin Düzen’in şirketine verildi. 10 bine yakın çalışanı bulunan ve bu zamana kadar TRT içinde yapılan tanıtım ve seslendirmeler dış yapıma devredildi. Özel TV’lerde bile tanıtım departmanlarının yaptığı işi TRT ilk kez dış yapıma verdi.

278 Bine Kılıf

TRT kaynakları Ersin Düzen’in aylık aldığı 278 bin TL’nin kılıfı işte bu seslendirme ve tanıtım işi olduğunu belirttiler.  Aynı kaynaklara göre; Ersin Düzen’in Stadyum programı için aldığı ücret aslında düşük yazıldı. Asıl para tanıtım ve seslendirme işi olarak gösterilip ödeniyor. Ersin Düzen “Program ücretim ve aylık maaşımla ilgili hakkımda çıkan iddialar ve haberler yalandır. İftira ve yalanlarla, kişilik haklarımı zedelemeye çalışanlar ile ilgili hukuk yollarına başvuracağım. Sonucunu kamuoyuyla paylaşacağımın bilinmesini rica ederim.” açıklamasını da bu yüzden yaptı.

Ersin Düzen’in bu açıklamasının ardından CHP’li Sertel’den yanıt gelmişti. Sertel “Bence önce TRT’ye başvur. Rakamlarda yanlışlık varsa bunu parayı avucunuza sayan TRT düzeltirdi. Çizgi filme 45 bin TL veren ve sehven 450 bin yazan TRT, çizgi film ücretini nasıl düzelttiyse senin ücretini de düzeltirdi. Özetle, beni mahkemeye vermezsen namertsin” dedi