07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Yanda Acı Diğer Yanda Bayram Havası
Bir Yanda Acı Diğer Yanda Bayram Havası

Bir Yanda Acı Diğer Yanda Bayram Havası

Atatürk Havalimanı’nda IŞİD terörünün üzerinden 48 saat geçmeden Tayyip Erdoğan törenle köprü açılışı yaptı.

Osmangazi Köprüsü’nün açılış töreni Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’ndeki köprünün şantiye alanında yapıldı. Açılışa Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve milletvekilleri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Bayram Havası 

solen1

Binali Yıldırım, terör saldırılarına verilen en güzel yanıtın Osmangazi Köprüsü olduğunu belirterek, “Bugün burada bayram havası yaşıyoruz” dedi.

Açılıştan sonra ise Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş mutluluk selfiesi çekti.

selfie

Köprü açılışında bayram havası yaşanırken İstanbul’da IŞİD teröründe hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısı vardı.

acı

Erdoğan ve beraberindekiler bayram havası yaşarken, İstanbul’dan çok uzakta Fransa’da acıya ortak oldular. Polonya ile Portekiz arasında oynanan Euro 2016 Çeyrek Final maçından önce, İstanbul’daki saldırıda hayatı kaybedenler unutulmadı. Futbolcular ve taraftarlar maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saldırıda hayatını kaybedenler anıldı.

macsaygı