07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Times: Türkiye Mültecileri Vuruyor
Times: Türkiye Mültecileri Vuruyor

Times: Türkiye Mültecileri Vuruyor

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye-Suriye sınırında görevli olan Türk muhafızların sınırı geçmeye çalışan göçmenleri vurup öldürdüğünü yazdı. Ancak Sputnik’in haberine göre RİA Novosti’ye konuşan bir Türk yetkili bu haberlerin doğru olmadığını savunarak “Türk askeri hiçbir zaman göçmenleri vurmadı” dedi.

Times’ın ‘Türkler, göçmenler sınırı geçerken onları vurarak öldürüyor’ başlığıyla verdiği ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporuna dayandırdığı haberinde, Türk sınır muhafızlarının son dört ayda Türkiye’ye geçmeye çalışan üçü çocuk 16 göçmeni vurarak öldürdüğü öne sürüldü..
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporuna göre, 6 Şubat’ta bir erkek ve çocuğu, Suriye-Türkiye sınırının doğusundaki Rasulayn’da , 5 Mart’ta da iki göçmen sınırın batısındaki Güveççi’de vurularak öldürüldü.

Haberde bunların yalnızca ‘belgelenmiş’ ölümler olduğu kaydedildi.  Times’ın haberine göre Özgür Suriye Polisi’nden bir yetkili ve Türkiye’de yaşayan bir insan kaçakçısı, gerçek rakamın daha yüksek olduğunu anlattı.

 

“Ölümler Türkiye-AB Anlaşmasına Dair Şüphe Uyandırıyor”

Times’ın haberinde ayrıca, Türkiye’nin ‘göçmenlerin geri dönebileceği güvenli ülke’ olarak sınıflandırıldığı bir dönemde, bu ölüm haberlerinin, Türkiye’yle AB arasında varılan göçmen anlaşmasına dair şüpheler uyandırdığı vurgulandı.

Türk Yetkili: Ahlaksız Suçlamalar

Sputnik’İn haberine göre ise RİA Novosti haber ajansına konuşan Şanlıurfalı bir yetkili ise, bu haberlerin doğru olmadığını savundu ve “Bu, tamamen yanlış bir bilgi. Türk askeri hiçbir zaman göçmenleri vurmadı. Türkiye’de 2.7 milyon Suriyeli mülteci var. Bu nedenle bunlar ahlaksız suçlamalar” ifadelerini kullandı.