07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tacizciler Sınırdışı Ediliyor

Tacizciler Sınırdışı Ediliyor

Almanya’nın çeşitli kentlerinde yılbaşı gecesi meydana gelen toplu taciz olaylarının yarattığı öfkeye Başbakan Merkel kayıtsız kalmadı. Merkel, sayıları bin civarında olan, Arap ve Kuzey Afrikalı oldukları düşünülen tacizcilerin tamamının sınır dışı edileceğini açıkladı.

Almanya’da Köln başta olmak üzere bazı kentlerde yılbaşı kutlamalarına katılan kadınlar, etraflarının bir anda 20-30’ar kişilik Arap görünümlü genç erkek grupları tarafından çevrildiğini, önce cinsel tacize uğradıklarını, ardından da cep telefonu ve cüzdanlarının çalındığını bildirmişlerdi.

Yaşanan taciz olaylarına tepkiler bir anda çığ gibi büyüdü. Tepkilerin hedefinde olayı hasıraltı etmeye çalışmakla suçlanan siyasiler ile medya vardı.

160106191342_cologne_protests_624x415_reuters_nocredit

Protestolarda, polise yapılan 100’den fazla cinsel taciz ve hırsızlık, iki de tecavüz şikayetinin dikkate alınmadığı öne sürüldü. Pegida gibi göçmen karşıtı gruplar ve Almanya İçin Alternatif (AfD) gibi sağcı partiler, Merkel hükümetinin açık kapı politikasını sorumlu tutan açıklamalar yapmıştı.

Merkel protestolara duyarsız kalmadı

BBC Türkçe’nin haberine göre, Almanya Başbakanı Merkel, Alman yasalarına uymak istemeyenlere net bir mesaj verilmesi gerektiğini söyledi.

“Yılbaşında yaşananlar kabul edilemez. Bu iğrenç suç eylemlerini Alman Devleti kabul etmeyecek. Hiçbir koruma olmadan kadınların başkalarının merhametine bırakıldığı duygusu benim için de kişisel olarak tahammül edilemez”

Tacizciler sınırdışı edilecek
“Bizim yasalarımıza uymaya hazır olmayanlara net bir mesaj vermek amacıyla Almanya’dan sınırdışı edilmelerle ilgili gerekli olan adımları atıp atmadığımızı tekrar tekrar incelemeliyiz”

Merkel’in açıklaması ve tacizcilerin  “Arap ya da Kuzey Afrikalı görünümlü” olduğu iddiası geçen yıl bir milyondan fazla göçmen ve mülteci kabul eden Almanya’da Arap ve Afrikalılar arasında telaşa neden oldu…