07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şimdi de Erdoğan’ı “Ayın Elemanı” Seçtiler

Şimdi de Erdoğan’ı “Ayın Elemanı” Seçtiler

Tayyip Erdoğan’ı hicveden şarkısıyla Ankara-Berlin arasında diplomatik krize yol açan Alman mizah programı artık tüm dünyada tanınıyor. Program yapımcıları kendilerinin tüm dünyada tanınmasını sağlayan Tayyip Erdoğan’ı “ayın elemanı” seçti. Bu seçimlerini de twitter üzerinden hazırladıkları bir caps ile duyurdu.

Tayyip Erdoğan’ı tiye alan şarkısıyla Ankara’nın tepkisini çeken Alman mizah programı Extra 3, gördüğü yoğun ilgiden memnun. 17 Mart’ta yayımlanan programda yer alan “Erdowie, Erdowo, Erdogan” adlı şarkı, YouTube’da tıklanma rekorları kırıyor. Şarkının orjinali yaklaşık 3 milyon kez izlenirken, Türkçe ve İngilizce altyazılı versiyonları da yüzbinlerce kez görüntülendi. Bunun üzerine Extra 3, Twitter hesabından “Kimse onu geçemedi” mesajıyla ‘Ayın elemanı: Recep Tayyip Erdoğan’ yazılı plaket görüntüsü paylaşarak duyduğu minneti ifade etti.

14

Programın yayımlandığı Alman kamu televizyonu NDR’nin haber bültenine katılan Extra 3’ün yönetmeni Andreas Lange de Erdoğan şarkısının başarısından memnun olduklarını söyledi. Güldürürken düşündürdüklerinin altını çizen Lange, “Şarkı komik ve eğlendirici, ama tabii temel içeriği gazetecilik” diye konuştu.

“Bu İşler Bizde Farklı Yürüyor””

NDR yöneticisi Andreas Cicowicz Tagesspiegel’e konuştu;

– Türk hükümetinin Extra 3 yüzünden diplomatik girişimde bulunması, bizim basın ve ifade özgürlüğü anlayışımızla uyuşmuyor. Bereket versin ki Almanya’da siyasi mizah serbest” dedi. 2014’te de Erdoğan’ı şeytan olarak canlandırdığı bir video yayımlayan Extra 3, yeni şarkının Türkçe altyazılı versiyonunu şu sözlerle paylaştı: “İş basın özgürlüğüne ve insan haklarına gelince Türkiye Cumhurbaşkanı oldukça yaratıcı davranışlar sergiliyor. Yani diplomatik bir tabsirle söylemek gerekirse. Ama bu işler bizde farklı yürüyor.

Kriz yaratan şarkının sözlerinin bir kısmı ise şöyle: “İsraf içinde yaşar kendisi, Boğaziçi’nin efendisi / Gazeteci birşey yazar, ertesi gün hapsi boylar / Kadınlara eşit hak, onlara da var dayak / Seçim sonuçları kötüyse, düzeltene dek çalkalar / IŞİD’deki din kardeşlerinden çok Kürtleri bombalamayı sever / Ver ona paranı, kursun sana bir mülteci çadırı / Ülkesi AB’ye girmeye hazır, vız gelir ona demokrasi”

İşte Alman NDR televizyonunda yayınlanan o şarkı;