07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şimdi Akılları Başlarına Geldi
Şimdi Akılları Başlarına Geldi

Şimdi Akılları Başlarına Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı , 29 Kasım’da Adana Aladağ’daki öğrenci yurdu faciasından 12 gün sonra harekete geçti. Yurt binalarının yangına karşı yeterli güvenliğe sahip olup olmadığını itfaiyeler belirleyecek. Eksiklikler valiliklerce tamamlanacak. Mevzuata uygun olmayan yurtlar ise önce süreli, diretirse süresiz olarak kapatılacak.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzası ile faciadan 12 gün sonra 12 Aralık’ta hazırlanan genelgede şu ifadeler yer alıyor;

“Bilindiği üzere Adana İli Aladağ ilçesinde bulunan özel öğrenci yurdunda meydana gelen yangında on iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması için belirtilen işlemler ivedilikle yapılacaktır.”

“Yangın merdiveni, yangına karşı söndürme malzemesi ve tesisatı”

2004 tarihli Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ndeki, “yangın merdiveni, yangına karşı söndürme malzemesi ve tesisatı” bulundurma zorunluluğunun anımsatıldığı genelgede, ayrıca Temel Öğretim Genel Müdürlüğü de Yatılı Bölge Ortaokulları için tanıtım kartı hazırlandı. Karttaki bilgiler okul yönetimleri tarafından doldurulacak ve bakanlığa gönderilecek. Okullar, kart aracılığı ile “yangın algılama ve ihbar sistemi”, “panik barlı tahliye kapısı”, “acil durum kaçış yolları ve tahliye merdivenleri”, “gaz algılama dedektörü”, “yangın dolabı”, “güvenlik kamera sistemi” gibi tedbir malzemelerine sahip olup olmadıklarını bildirecek. Ayrıca kart ile okullar, yangın tatbikatı yapılıp yapılmadığını da bakanlığa iletmiş olacak.