07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sezer Veto Etmişti Gül ve Erdoğan Rektör Yaptı
Sezer Veto Etmişti  Gül ve Erdoğan Rektör Yaptı

Sezer Veto Etmişti Gül ve Erdoğan Rektör Yaptı

Denizli’de “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı makamında gözaltına alındı. Hüseyin Bağcı’nın rektörlüğe yükselmesini sağlayan Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan olmuştu. Cumhurbaşkanı Sezer 2007 yılında en çok oy almasına rağmen Hüseyin Bağcı’yı rektör olarak atamamıştı.

Cumhurbaşkanı Sezer Rektör Yapmadı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2007 yılında YÖK’ün 156 oyla ilk sırada bildirdiği Prof. Dr. Hüseyin Bağcı yerine 42 oy az alan Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun damadı Necdet Ardıç’ı Pamukkale Üniversitesi’ne rektör olarak atamıştı.

Önce Gül Rektör Yaptı

Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 2011 yılında yeniden aday oldu. Üniversite seçimlerinde birinci sırada yer aldı. Bu kez dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atandı.

Erdoğan Bir Kez Daha Rektör Yaptı

4 yıl görev yapan Bağcı, 5 Şubat’ta yapılan görevine devam etmek için bir kez daha adaylığıın koydu. Prof. Dr Bağcı, geçen 5 Şubat’taki seçimde 8 aday arasında en fazla oyu alan isim oldu. Yükseköğretim Kurulu başkanlığı (YÖK) tarafından 283 oy alan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 201 oy alan Prof.Dr.Bülent Topuz ve 149 oy alan Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın isimleri aday olarak  Erdoğan’a sunuldu. Tayyip Erdoğan, 27 Şubat 2015’te  üç aday arasında yaptığı incelemede Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden Prof. Dr. Bağcı’yı atadı.

Erdoğan’a Fahri Doktora

2013 yılında  ise Tayyip Erdoğan’a başbakan iken Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör Bağcı tarafından fahri doktora verildi. Rektör Bağcı, Başbakan Erdoğan’a fahri doktora ünvanının kamu yönetimi alanında, “Başbakan olarak görev yaptığı hükümetler döneminde ekonomi, sağlık, eğitim, araştırma ve bilgi teknolojileri alanında gerçekleştirilen atılımlar ile ülkemizin dünyanın önde gelen devletleri arasında olmasına katkıları ve insan öncelikli yönetim anlayışından dolayı” verildiğini açıklmıştı..

Darbe Girişimini Kınamıştı 

Pamukkale Üniversitesi Senato Üyeleri, 17 Temmuz’da Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı başkanlığında toplanarak  darbe girişimini kınadı. Senato kararını okuyan Bağcı
“Anayasal düzene, millî iradeye ve demokrasimize karşı şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış, cunta heveslisi paralel çete tarafından girişilen menfur kalkışmayı nefretle lanetliyoruz. Pamukkale Üniversitesi olarak aziz milletimizin iradesinin tecelligâhı olan Gazi Meclisimizin vakur duruşunun yanındayız. Ordu ve güvenlik güçleri dayanışmasının en güzel örneğini veren aziz milletimize karşı girişilecek her türlü eylemin karşısında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyor, demokrasi zaferimizi kutluyor, meydanlardaki demokrasi nöbetimizi aksatmadan yerine getireceğimizi büyük milletimize kararlılıkla duyuruyoruz.” dedi.

Ve Gözaltı

Denizli’de bugün akşamüstü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı makamında gözaltına alındı. Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan operasyon kapsamında 40’ı akademisyen 6’sı idari personel olmak üzere 46 kişi gözaltına alındı.