07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Savaş Hali’nde Bugün
‘Savaş Hali’nde Bugün

‘Savaş Hali’nde Bugün

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde, PKK’lılar yola döşedikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlama , 3 polis şehit oldu, 4 polis de yaralandı. Aynı anda İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.Diyarbakır’da ise devriye gezen zırhlı polis aracına roketli saldırı düzenlendi…

Gece yarısı Şırnak’ın İdil İlçesi’nde Yeni Mahalle’de bulunan İdil Belediye binası yakınlarında, yoldan geçen polis zırhlı aracına PKK’lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

3 şehit 4 polis yaralı

Yola daha önceden döşedikleri patlayıcı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda 7 polisyaralandı. Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınan polislerden 3’ü  şehit oldu. 4 polisin ise tedavisine devam ediliyor. İdil’de PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sabaha kadar sürdü.

İlçe JAndarma Komutanlığı’na saldırı

Bu arada eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK’lılar, takviye olarak gelen polis zırhlı araçlarına da roketli saldırılarda bulundu. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. İlçedeki bir çok noktada yaşanan çatışmalar gün ağardığında da devam ediyordu.

Diyarbakır’da polis aracına roketli saldırı

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi’nde gece saatlerinde devriye gezen polis zırhlı aracına roketli saldırı düzenledi. Saldırıda, roket mermisi polis aracını ıskalayarak, semte elektrik sağlayan trafoya isabet etmesiyle patlama meydana geldi. Semtte elektriklerin kesildiği saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı.