07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Savaş Hali’nde 3 Şehit
‘Savaş Hali’nde 3 Şehit

‘Savaş Hali’nde 3 Şehit

Şırnak’ın İdil ilçesinde tuzaklanan bomba, zırhlı polis aracı geçerken patlatıldı. Patlamada 7 polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 özel harekât polisi kurtarılamayarak şehit oldu.

İdil ilçesi Alanya Caddesi’nde gece saat 23.30 sıralarında devriye görevi yapan polisleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK tarafından önceden yola döşenen patlayıcıyı infilak ettirildi. Araçtaki 7 polis yaralandı. Polisler İdil Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Mahmut Bilgin (23), Ersin Yıldırım (25) ve Gültekin Tırpan (26) tüm çabalara karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Çatışma sabaha kadar sürdü

Olay yerine gönderilen polislere ateş açılınca, çatışma çıktı. Bu sıradaPKK’lılar, Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketatar ve otomatik silahlarla saldırdılar. Çatışmalar sabaha kadar sürdü. Patlamanın meydana geldiği noktada büyük bir çukur oluşurken, 30 metre uzaklıktaki İdil Belediyesi, Cumhuriyet ilk ve ortaokulu başta olmak üzere çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı.