07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » The Eagles’ın Kurucusu Glenn Frey Öldü
The Eagles’ın Kurucusu Glenn Frey Öldü

The Eagles’ın Kurucusu Glenn Frey Öldü

Amerikalı ünlü rock grubu The Eagles’ın kurucusu ve gitaristi Glenn Frey, 67 yaşında hayatını kaybetti. The Eagles, ‘Hotel California’ adlı şarkılarıyla dünya çapında 150 milyon albüm satmıştı.

BBC’nin haberine göre, Frey’in eklem iltihabı, kalın bağırsak iltihabı ve zatürre rahatsızlıklarından kaynaklı komplikasyonlar sonucu dün New York’ta hayatını kaybetti.

The Eagles, 1970’lerin en başarılı müzik gruplarından biriydi. Grubun en sevilen şarkılarından biri 1976’da çıkan ‘Hotel California’. Frey, The Eagles’ı 1971 yılında Don Henley, Bernie Leadon ve Randy Meisner ile birlikte kurdu. ‘Hotel California’ şarkısının sözlerini de Frey ile Henley birlikte yazdı. Frey, grubun en büyük hitleri arasında yer alan ‘Heartache Tonight’ ve ‘Lyin’ Eyes’ı adlı şarkıların da bestecisi.

eagles_group_g_mp_576

Grubun 1980 yılında dağılmasından sonra Frey kariyerine solo albümle devam etti. Frey’in en beğenilen şarkıları arasında 1984 yapımı Beverly Hills Cop (Sosyete Polisi) filminin müziği ‘The Heat is On’ da bulunuyor. Grup 1994 yılında tekrar bir araya gelmiş ve dünya turuna çıkmıştı.