07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şaka Gibi
Şaka Gibi

Şaka Gibi

AKP’li Cengiz Holding’in Artvin’in Kafkasör Yaylası’na bağlı Cerattepe bölgesindeki maden çalışmalarına karşı direnişe katılanları Orman ve Su işleri Bakı Eroğlu tehdit etti. Eroğlu, protestolar sırasında ağaç kesen direnişçilere ceza vereceklerini söyledi.

Kilis’te bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Artvin’in Kafkasör Yaylası’na bağlı Cerattepe bölgesinde yaşanan olaylara ilişkin konuştu.

“Ağaç kesip yol kapatan eylemleri tespit edip cezalandıracağız”

– Yolu kapatmak için ağaç kesmişler. Hatta yakmışlar. Onları tespit edip gerekli cezayı vereceğiz. Ben madenciliğe karşı değilim ama vahşi madenciliğe karşıyım, ona müsaade etmiyoruz. Çevre tahrip edilmeyecek şekilde madenlerin çıkarılması işlenmesi gerekir, Türkiye’nin ekonomisi açısından önemlidir.

“Maden için çevre tahrip edilmeyecek”

-İşletmeye orada yol da açmayacak. Mevcut yol kullanılacak. Su kaynakları harabe edilecek, yok edilecek diye. Zaten Artvin’in su kaynakları başka bir yerden karşılanıyor. Orayla bir alakası yok. Zaten burada bakırın işletilmesi söz konusu olmadığı için sadece malzemeyi yer altında galeri dediğimiz tünelden alarak başka yere taşıyacak. Biz burada çevre ve ormanı korumak için her şeyi yaptık. Bundan daha güzeli olamaz diye düşünüyoruz. Varsa başka tedbir olması gerekiyorsa alırız. 70 metre onlara teslim edilecek, o da galerinin girişi için. Tabi bunların siyasi olarak kullanılması doğru değildir. Biz Türkiye’de maden çıkartılması için teşvik ediyoruz. Ben madenciliğe karşı değilim. Ama vahşi madenciliğe karşıyım. Ona müsaade etmiyoruz. Çevreyi tahrip edilmeyecek şekilde madenlerin çıkarılması işlenmesi gerekir. Türkiye’nin ekonomisi açısından önemlidir.