07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya Ve ABD Anlaştı
Rusya Ve ABD Anlaştı

Rusya Ve ABD Anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye’deki ateşkes için bugün telefonla görüştü. ABD dışişleri bakanı Kerry, ateşkes için geçici anlaşmaya vardıklarını açıkladı..

İkilinin görüşmesine ilişkin ilk açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapıldı.

“Terörist gruplara operasyonlar hariç ateşkes konuşuldu”

-Almanya’nın Münih kentinde 11 Şubat’ta yapılan Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısının katılımcıları olan Lavrov ve Kerry, toplantıya yönelik olarak 12 Şubat’ta alınan kararlar alınan kararlar uyarınca, Suriye’de BM Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından terörist olarak tanınan gruplara yönelik operasyonlar hariç, taraflar arasındaki ateşkes koşulları ve koordinasyon yöntemlerini konuşmaya devam etti.

Kerry: Geçici anlaşmaya vardık

ABD dışişleri bakanı John Kerry ise yaptığı açıklamada  Lavrov ile ‘birkaç gün içinde başlayabilecek ateşkese yönelik prensipte geçici bir anlaşmaya’ vardıklarını söyledi. Kerry hâlâ uzlaşıya varılamayan konular olduğunu da belirtti.

“Putin İle Obama Anlaşmayı Konuşabilir”

Kerry ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama’nın en yakın zamanda görüşüp geçici anlaşmanın ‘detaylarını belirlemesini’ umduğunu ifade etti