02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » PKK Tehdit Etti: Her Şehirde Direniş Gerçekleşecek
PKK Tehdit Etti: Her Şehirde Direniş Gerçekleşecek

PKK Tehdit Etti: Her Şehirde Direniş Gerçekleşecek

PKK yöneticisi Murat Karayılan, Murat Karayılan, ANF’ye yaptığı açıklamada Türkiye’yi tehdit etti. Tayyip Erdoğan’In amacının çözüm olmadığını söyleyen Karayılan, “yeni dönemde tüm şehirlerde halkımızın direnişi gerçekleşecektir” dedi.

İşte Karayılan’ın o açıklamasından başlıklar;

“Mesele sadece Kürt sorunu değil”

“Onlar Kürt düşmanı. Bu yöntemi sadece Kürt sorununda değil, Alevi sorununda, Romanların meselesinde ve Türkiye’nin çözülememiş bütün temel sorunlarında da uyguladılar. Sürekli, ‘Açılım yapıyoruz’ dediler. Ama hiçbir şeyi çözmediler. Bunların amacı herkesi Türkleştirmek ve tek tip bir toplum yaratmaktır. Bunun için sürekli, ‘tek millet, tek bayrak, tek ülke’ ve artık açık bir şekilde dillendirmese de esas olarak ‘tek dil, tek mezhep’ diyorlar”

“Direniş bütün kentlere yayılacak”

“Bu mücadele devam ediyor. Tabi taktiksel bir değişimin yaşanmasına ve zenginleştirilmesine ihtiyaç var. Bu konuda yaşanan yetersizlikler söz konusudur. Değişim ve yenilenme gündemdedir. Şehir savaşları bir bütün olarak bugün bir değişim sürecine girmiştir. Bu yeni dönemde Kürdistan’ın her yerinde halkımızın direnişi gerçekleşecektir.”