07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan Yüzünden Türkiye 6.2 Milyar Dolar Kaybetti
Erdoğan Yüzünden Türkiye 6.2 Milyar Dolar Kaybetti

Erdoğan Yüzünden Türkiye 6.2 Milyar Dolar Kaybetti

Alman Die Welt gazetesi, Tayyip Erdoğan’ın izlediği politikanın ülkenin imajına darbe vurduğunu ve turist sayısında sert düşüşe yol açtığını yazdı. Die Welt’ın haberine göre, Türkiye en iyi ihtimalle 5.3 milyon turistten olarak 6.2 milyar dolar da zarar edecek.

Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın Nisan ayındaki turist sayısının yüzde 28 azaldığını gösteren verisini okurlarıyla paylaşan Die Welt, özellikle Rusya, Almanya, Fransa ve İngiltere’den giden turistlerin sayısında ciddi azalma kaydedildiğine dikkat çekti.
Yazıda Erdoğan’ın sadece Rusları değil Avrupalı turistleri de korkuttuğu vurgulandı.

İspanya, Yunanistan ve Portekiz’de oteller tamamen dolu

Gazeteye konuşan uzmanlar, İspanya, Yunanistan ve Portekiz’deki oteller tamamen dolduğu için turistlerin bir kısmının Türkiye’ye yönelebileceğini ve bunun da ülkedeki durumu düzeltebileceğini kaydetti.

Türkiye Gürcü ve Ukrayna’dan gelecek turistlere kaldı

Makalede, ‘Türkiye yaşadığı kaybı Gürcistan ve Ukrayna’dan gelecek turistlerle de telafi edebilir. Ancak bunun için işletmelerin ciddi oranda indirim yapması gerekir’ ifadeleri yer aldı.

En iyi ihtimalle zarar 6.2 milyar dolar

Die Welt, Türkiye’nin ülkenin en iyi ihtimalle 5.3 milyon turistten olacağı ve 6.2 milyar dolar da zarar edebileceği öngörüsünde bulundu.