07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Önce Kayyum Şimdi Kilit
Önce Kayyum Şimdi Kilit

Önce Kayyum Şimdi Kilit

Fethullah Gülen cemaatine mali kaynak sağladığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile yönetimine el konan İpek Grubuna ait bütün gazete ve televizyonların kapatılmasına karar verildi. Karar çalışanlara tebliğ edildi.. Medya grubunun kapatılmasına gerekçe olarak Ciner Grubuna olan 20 milyon matbaa borcunun ödenememesi gösterildi.

Fetullah Gülen Cemaati’ne yönelik operasyonlar kapsamında yürütülen soruşturmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile 28 Ekim 2015 tarihinde yönetimine el konulan ve tepe noktalara kayyum atanan İpek Medya Grubu’na bağlı Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi, Kanaltürk Radyo ve diğer medya şirketlerinin kapatılmasına karar verildi. Haber önce AKP’ye yakın internet sitelerinde yayınlandı. Ardından da İpek-Koza Grubunun eski sahibi Akın İpek tarafından sosyal medyadan paylaşılan bir mesajla doğrulandı.

İpek grubuna ait televizyon kanalları daha önce dijital platformlardan, kablo sisteminden ve Türksat’a ait uydulardan çıkarılmıştı.

Karar Çalışanlara tebliğ edildi

İpek medya grubuna bağlı Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi, Kanaltürk Radyo ve diğer medya iştiraklerinin kapatılması kararı bütün çalışanlara tebliği edildi. Kanal kayyuma devredilince çok sayıda çalışan daha önceki yönetici ve çalışanlar işten çıkarılmadan orada iş başı yapmışlardı. Onların da iş akitleri feshedildi. Çalışanlara yapılan tebligatta, basın işçisi statüsünde çalışanların bu akşamdan itibaren ilişiklerinin kesildiği, diğer çalışanların ise yarın akşamdan itibaren işlerine son verileceği belirtildi.

Kapatma kararının ardında Ciner’e olan 20 milyon lira borç mu var?

Grubun Ciner grubuna  20 milyon lira borcu olduğu ve Turgay Ciner’in bu parayı istediği belirtiliyor… İddiaya göre Akın İpek de bu paranın ödenmesine karşı çıktı. Kayyumdaki medya grubu da bu parayı ödeyemeyeceğini açıkladı…Parayı ödemek yerine grubun tamamen kapatılmasına karar verildi.