07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Muhbirler Online mı?”
“Muhbirler Online mı?”

“Muhbirler Online mı?”

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 2016 mezuniyet töreninde, öğrenciler, Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla üniversiteden kovulan Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu’na sahip çıktı. Rektör Prof.Dr. Mehmet Durman sahneye konuşma yapmak için çıktığı sırada yuhalandı. 2. kez protesto edilen rektör, konuşmasını bitirmeden kürsüden inmek zorunda kaldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 2016 mezunları,  Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu’nu işten çıkaran Bilgi Üniversitesi rektörü Mehmet Durman’ı  protesto etti. Öğrenciler, Prof. Sayın’a “Zeynep Hoca yalnız değildir” sloganı attı.

Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nde ders veren Prof. Dr. Balıkçıoğlu’nun ders esnasında sarf ettiği “En iyisini o yapıyor, en güzel nobranlığı, en güzel kabalığı, en güzel ‘ben yaptım oldu’yu işin aslına bakarsanız o yapıyor” sözlerini Tayyip Erdoğan’a  hakaret sayarak Balıkçıoğlu ile ilişiğini kestiğini duyurmuştu.

08

“Muhbirler online mı?”

Öğrenciler, rektörün konuşmasını arkaları dönük bir şekilde alkışlayarak protesto etti. Rektör Durman, konuşmasını bitiremeden kürsüden inmek zorunda kaldı. Öğrenciler Balıkçıoğlu’nun derste sarfettiği sözleri jurnalleyenleri de unutmadı. “Muhbirler online mı?” ve “Jurnalci değil gazeteci” pankartları açtı.

Öğrenciler, 25 Haziran günü yapılan mezuniyette de Durman’ı protesto etmişti.