07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mezhep Ateşine Körükle Gitti
Mezhep Ateşine Körükle Gitti

Mezhep Ateşine Körükle Gitti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan 18’inci muhtarlar toplantısında konuştu. Suudi Arabistan – İran gerilimine, “bu Suudi Arabistan’nın iç hukuk meselesidir” yorumunu yapan Erdoğan, bölgedeki mezhep gerilimini ise “üst akıl idare ediyor” dedi..

İşte Erdoğan’ın İran – Suudi Arabistan gerilimine ilişkin konuşmasından satır başları;

“Mezhep gerilimini bir üst akıl idare ediyor”

– Mezhep fitnesi, bir kez daha İslam dünyasını sarsıyor. Müslümanları karşı karşıya getiriyor. Bunu bir üst akıl aslında idare ediyor. Suudi Arabistan’ın büyükelçiliğinin roket atarlarla yakılması, yıkılması aynı şekilde Irak’taki Suudi Arabistan’ın büyükelçiliğinin yakılıp yıkılması asla uluslararası münasebetler açısından kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.Mezhep görüntüsü altında sergilenen tavırların gerisinde bölgesel iktidar inşa etme çabası olduğunu gayet iyi biliyoruz.

“İdamlar Suudi Arabistan’ın iç hukuk meselesidir”

– 47 kişi idam mahkum edilmiştir. Türkiye’de bir idam müessesi yok. Doğrudur veya yanlıştır ayrı mesele. Ama Suudi Arabistan’da var. İran’da da bu müessese var. Şu anda Suudi Arabistan’da atılan bir iç hukuk meselesidir bana göre. Almıştır böyle bir kararı bunların 46’sı Sünni’dir. El Kaide ile bağlantılı oldukları için idam edilmişlerdir. Bir tanesi de Şia bunun kararı da daha önceden verilmiş adımını da bu şekilde Suudi Arabistan atmıştır. Bunların kararıdır tasvip etmemek ayrı bir konu.