07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dolce & Gabbana Da Tesettüre Girdi
Dolce & Gabbana Da Tesettüre Girdi

Dolce & Gabbana Da Tesettüre Girdi

İtalyan lüks moda evi Dolce & Gabbana da tesettüre girdi..Ünlü moda evi ilk tesettür koleksiyonunu hazırladı. Koleksiyon İtalya’da tartışmalara neden oldu.

Milano merkezli moda evinin Orta Doğu piyasası için tasarladığı koleksiyonda, uzun elbise, pardesü ve baş örtüleri ön plana çıktı..

dolce-gabbana-abaya    dolce-gabbana-abaya-1-1452043767

dolce-gabbana-abaya-line

 

İlk olarak “Style.com” moda sitesinin Arap edisyonunda tanıtımı yapılan koleksiyonun gelecek Ekim ayından itibaren Birleşik Arap Emirlikleri’nde satışa sunulması bekleniyor.

Stefano Gabbana’nın sosyal medyada İtalya’da tartışma konusu oldu

Stefano Gabbana’nın Instagram paylaşımına yapılan yorumlarda ve Twitter’daki tartışmalarda ise kimileri moda evini tebrik ederken kimileri de tesettür ve lüks tasarım kavramlarının birbirine tamamen zıt olduğunu savundu.

“Tesettür ve gösteriş bir arada olur mu?”

Bir sosyal medya kullanıcısı tesettürün gösterişten kaçınmayı gerektirdiğini vurgularken, bir başkası da Dolce&Gabbana’ya yönelik mesajında “Bazı Müslüman kadınların sonunda Dolce & Gabbana giyebilecek olmasından dolayı memnunum ama yine de bu kadınların örtünmeden dolaşabilme özgürlüğünden mahrum olmasını korkunç buluyorum.

Bir başka yorumcu ise,” Keşke bu kadınların istedikleri gibi giyinme hakkı için de mücadele etseniz” dedi.

Müslümanlar giyim ve ayakkabıya servet yatırıyor

Thomson Reuters tarafından yayımlanan bir raporda, 2013’te Müslüman tüketicilerin giyim ve ayakkabı harcamalarının 266 milyar doları bulduğu, bu miktarın 2019’da 484 milyar dolara ulaşmasının beklendiği belirtiliyor.