07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Makul Bir Şüphenin Olması Gerekir”
“Makul Bir Şüphenin Olması Gerekir”

“Makul Bir Şüphenin Olması Gerekir”

Danıştay Başkanlık Kurulu, yüksek yargı başkanlarının Erdoğan’la çay toplamasıyla ilgili şikayet hakkında kararını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Danıştay Başkanlık Kurulu’na Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün, Tayyip Erdoğan ile birlikte Rize’de ÇAYKUR tarafından düzenlenen çay hasadı ve Kırşehir’de Ahilik Haftası etkinliklerine katılmasıyla ilgili şikayette bulunmuştu. Danıştay Başkanlık Kurulu şikayet ilgili kararını verdi.

“Makul bir şüphenin olması gerekir” 

ANKA’nın haberine göre; Danıştay Başkanı Zerrin Güngör hakkında Tanrıkulu tarafından verilen şikayet dilekçesine ilişkin Danıştay Başkanlık Kurulu Kararında şöyle denildi.

“Yüksek yargı yetkisini kullanan Danıştay meslek mensupları hakkında ceza soruşturmasının başlatılması için hukuken kabul edilebilir delillerle desteklenmiş makul bir şüphenin bulunması gerekir. Şartların oluşması halinde Danıştay yetkili kurullarının toplanarak gerekli kararı alması kanuni bir zorunluluktur. Buna karşın, soyut ve genel nitelikteki iddialar ile Danıştay meslek mensupları hakkında inceleme ya da soruşturma başlatılmasının, yargının bağımsızlığı ve yargı mensuplarının teminatı ile bağdaşmayacağı açıktır.

“Disiplin Kuruluna sevk edilmesini gerektirecek bir durum yok” 

zerrin-orta

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rize’de ÇAYKUR tarafından düzenlenen çay hasadı ve Kırşehir’de Ahilik Haftası etkinliklerine katılmasının disiplin kovuşturmasını gerektirir eylemlerden olmadığı ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesini gerektirmediği anlaşılmaktadır.

“Oy birliği ile karar verildi”

Bu durum karşısında, 2575 sayılı Danıştay Kanununun 68.maddesi gereğince, şikayet dilekçesi üzerine Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesine gerek bulunmadığı yolunda Danıştay Başkanlığına görüş bildirilmesine oybirliği ile karar verildi.”