07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karaman’da Ayıp Bitmiyor
Karaman’da Ayıp Bitmiyor

Karaman’da Ayıp Bitmiyor

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER ev/yurtlarında çocukların cinsel istismara uğraması ile ilgili davada tanıklık da yapan tecavüzcü öğretmen Muharrem Büyüktürk’ün eski okulundaki müdür ve 2 yardımcısı görevden alındı. Valilik resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak “Konunun, çocuklara yönelik cinsel istismar davası ile ilgisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

İşte Karaman Valiliği’nin o açıklaması

“Basın yayın organlarında yer alan “müdür ve yardımcılarının görevden alınmasına” ilişkin 22.04.2016 tarihli haberler üzerine, Valiliğimizce açıklama gereği duyulmuştur.
İlimiz Merkez Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Ayhan Yılmaz, Müdür Yardımcıları Fikret Çelik ve Mustafa Türk hakkında Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) vasıtasıyla Valiliğimize intikal eden şikâyet üzerine, ilgililer hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi açısından 22.04.2016 tarihinde adı geçenler görevinden uzaklaştırılmıştır.

Konunun, çocuklara yönelik cinsel istismar davası ile ilgisi bulunmamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.”

Untitled-1

Karaman Valisi Murat Koca Ensar Vakfı ve KAİMDER ev ve yurtlarında yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar skandalının ardından” Karaman’da Ensar ve KAİMDER’in evleri yoktur açıklaması yapmış daha sonra aynı valinin tecavüzcü muharrem Büyüktürk ile mağdur çocukları makamında ağırladığı ortaya çıkmıştı.