07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Vuruyor Türkiye Bakıyor

IŞİD Vuruyor Türkiye Bakıyor

Kilis daha sabahki saldırının şokunu üzerinden atamadan akşam bir kez daha IŞİD roketlerinin hedefi oldu. Akşam saatlerinde Suriye’de IŞİD kontrolündeki bölgeden atılan 2 adet Katyuşa roketatar mermisi Kilis Valiliği’ne 100 metre uzaklıktaki camiye isabet etti. Patlamada 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı. Sabah  Demirciler mahallesine atılan 2 roketatar mermisi nedeniyle 11 kişi yaralanmıştı.

Kilis’te saat 18.00 sıralarında Suriye tarafında IŞİD kontrolündeki bölgeden atılan 2 Katyuşa roketatar mermisi bu kez Kilis Valiliği’ne 100 metre uzaklıktaki camiye isabet etti. Camideki patlamada yaralananlar olurken çevredeki binaların camları kırıldı.

AKP’li Yalçın Akdoğan da valilikteydi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Kilis Valiliği’nde bulunduğu sırada meydana gelen patlama, kentte büyük paniğe neden oldu. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Artık yeter diyen vatandaşa TOMA

wwwwq

Gerginliğin tırmandığı Kilis’te toplanan vatandaşlar ‘Artık yeter’, ‘Önlem alınsın’ diyerek tepkilerini dile getirdi. Polis patlamalar sonrası toplanan gruplara TOMA’larla müdahale etti.

Sabahki IŞİD saldırılarının bilançosu ortaya çıktı

Suriye tarafından atılan ve Kilis kent merkezindeki Demirciler Mahallesi’nde 2 ayrı noktaya düşen Katyuşa roket atar mermilerinden birinin bir binanın çatısını delerek içeride patladığı, diğer roketin ise bir evin bahçe duvarında patladığı ortaya çıktı.

8A78BE4B-1796-49B6-9CC8-BE17AED41ACF_17416633

Biri 3 aylık bebek 11 kişi yaralandı

Roketatar mermilerinin patlamasıyla yaralanan ve sinir krizleri geçirerek hastaneye getirilenlerin sayısı 16’yı buldu. Bunlardan 10’unun Türk, aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 6’sının Suriyeli olduğu belirtildi.

50 roket, 15 Ölü, 40 yaralı

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen Ocak ayından itibaren ateşlenen katyuşa roketatar mermileri Kilis kent merkezine atılıyor. Bugüne kadar 50’ye yakın roket atar mermisinin atıldığı kentte meydana gelen patlamalarda dün yaşamını yitirenlerle birlikte 5’i Suriyeli 15 kişi hayatını kaybetti, 40’ı aşkın kişi de yaralandı.