07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Kilis’i Bir Kez Daha Vurdu
IŞİD Kilis’i Bir Kez Daha Vurdu

IŞİD Kilis’i Bir Kez Daha Vurdu

Kilis merkez Demirciler mahallesine Suriye tarafında IŞİD kontrolündeki bölgeden roketatar mermisi atıldı. Yaralılar için bölgeye ambulanslar sevkedildi..

Olay bugün saat 10.40’ta meydana geldi. Sınırı aşan roketatar mermileri Demirciler Mahallesi’nde 2 ayrı noktada infilak etti. Roketatar mermilerinden biri evin duvarına çarptı. İkinci roketatar mermisi ise bu noktaya yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Karataş bölgesinde bir evin duvarına çarparak infilak etti. İki olayda aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi yaralandı. Bölgeye sağlık ekipleri sevk edilirken yaralılar hastaneye kaldırıldı. Patlamanın olduğu bölgeye güvenlik kordonu çekilerek inceleme başlatıldı.

İŞID’in saldırılarında şimdiye kadar 15 kişi öldü 50 kişi de yaralandı

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen Ocak ayından itibaren ateşlenen katyuşa roketatar mermileri Kilis kent merkezine atılıyor. Bugüne kadar 50’ye yakın roket atar mermisinin atıldığı kentte meydana gelen patlamalarda dün yaşamını yitirenlerle birlikte 5’i Suriyeli 15 kişi hayatını kaybetti, 40’ı aşkın kişi de yaralandı.