07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » HGS’de Yanlışlık Nereden Kaynaklanıyor?
HGS’de Yanlışlık Nereden Kaynaklanıyor?

HGS’de Yanlışlık Nereden Kaynaklanıyor?

HGS’de ceza skandalı ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım, bazı HGS cihazlarının arızalı olduğunu kabul etti ama hatayı araç sahiplerine yükledi: Sürücülerin plakaları hatalı.

İşte Binali Yıldırım’ın HGS’de ceza skandalına ilişkin açıklamasından başlıklar;

“Köprülerden geçen insan sayısı azaldı.Sebebi Marmaray”

 

-Köprülerden geçen yolcu sayısı 150 milyondan 141 milyona geriledi. Biz de nedenini araştırdık. Nedeni Marmaray. İnsanlar araçlarıyla gitmek yerine toplu taşımayı tercih ediyorlar. Bu da trafikteki araç sayısını azaltıyor. Marmaray’da bugüne kadar 114 milyon yolcu taşıdık.

“Hatalı ceza yok, hatalı plaka var”

– Normalde plakalar altta klipsleri var, plakaların yazılı olduğu asıl plakalar koyuluyor buraya. Plakada mesela sıfırın içine vida koyuluyor. Bu da sekiz gibi okunuyor ve de ilgisiz bir vatandaşın plakasına ceza kesiliyor.

Hatalı cezanın muhatabı Maliye Bakanlığı’dır

Cezalı bildirimle ilgili önce vatandaş itirazını yapsın. Ondan sonra biz gerekeni yapalım. Cezaları fazla ödeyenlerle ilgili alacakların kanunu var. Bir haksızlık varsa, bunu gidermek bizim görevimizdir. Bunun muhattabı aslında maliye bakanlığıdır. Maliye Bakanlığı’na biz sonucu paylaşacağız, vatandaşların mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız.

HGS’lerin bazıları hatalı üretim

Sekiz milyon HGS etiketi içinde bir kısmı imalattan bozuk çıkıyor. Maalesef vatandaş takıyor ama o etiket görevini yapmıyor. Bu şekilde etikete sahip olanların etiketleri yenilecek.

Cezalar artık SMS’le bildirilecek

Cezalarla ilgili bildirimler geçikmeyecek. Her ceza SMS ile bildirilecek. On gün içinde cezaya itiraz yapılırsa, ceza uygulanmayacak. On günden sonra ceza uygulanabilecek. Herkese üç ayda bir ceza bildirimleri yapılacak.