07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Herkes Mağduru Oynayınca O Da Beraatini İstedi
Herkes Mağduru Oynayınca O Da Beraatini İstedi

Herkes Mağduru Oynayınca O Da Beraatini İstedi

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan öğretmen Muharrem Büyüktürk davanın ilk duruşmasına getirildi. Daha önce SEGBİS üzerinden cezaevinden ifade vereceği söylenen tecavüz zanlısı gece Karaman’a getirildi. Mahkemedeki ifadesinde ise suçlamaları kabul etmedi  ancak çok önemli bir yalanı ortaya çıkardı. Muharrem Büyüktürk,”Karaman’daki Ensar ve KAİMDER evlerinde tek sorumluydum” dedi.

Tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi’nden gece Karaman’a getirilen sanık Muharrem Büyüktürk, adliye nezarethanesinden, doğruca Ağır Ceza Mahkemesi salonuna çıkan bir koridordan ve tutuklu ve hükümlülerin alınıp çıkarıldığı kapıdan duruşma salonuna getirildi.İşte sanık Muharrem Büyüktürk ve tanıkların mahkemedeki ifadelerinden ve  başlıklar;

“polisler çocukları yanlış yönlendirmiş”

Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen Muharrem B.’nin ilk sözleri “iyi bir eğitimci olduğu ve TEOG başarıları bulunduğu” oldu. Çocukları evladı gibi sevdiğini ileri süren Muharrem B. “Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş” dedi. Emniyette baskı altında verdiği ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Muharrem B., “Polis bana ‘Sen burada anlat, sen ceza almazsın’ dedi. Ben de anlattım” ifadelerinde bulundu.

“Ben Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında tek sorumluydum”

Sanık Muharrem Büyüktürk, söz alarak, “Ben Ensar Vakfı ve Kaimder yurtlarında tek sorumluydum” dedi. Büyüktürk’ün sorgusundan sonra salona “tanık” sıfatıyla biri çağırıldı. Sanığın çalıştığı okulda görev yapmış olan tanık sanığın saygıdeğer birisi olduğunu söyledi. Devlet okulunda birlikte çalıştığı öğretmen tanık “Ben sanığın başka bir yurtta çalışıp çalışmadığını bilmiyordum” derken, diğer bir tanık, “Sanık genel olarak sevilen bir öğretmendir. Kendisinin Ensar’da kaldığını biliyordum” dedi.

“2 yıl Ensar’da, 3 yıl KAİMDER’de kaldım”

Mahkeme avukatların ardından sanık Muharrem B.’ye son sözlerini sordu. Suçsuz olduğunu ileri süren Muharrem B., ””2 yıl Ensar’da 3 yıl KAİMDER’de kaldım. Aileleri uyardım. İstismar benim döneminde yaşanmadı. Bence de karar önceden verilmiş. Küçük çocuklarla bir arada kalmak ateşten gömlek giymek gibidir. Adil yargılanmadım.

“Allah ve Resul şahittir…”

-İstismarı duyunca müdahale ettim, konuştum, telkin ettim. Allah ve Resul şahittir ben istismar rezilliğine parmak kaldırmadım. Ben çocuklara 7 güzel adamın bütün kitaplarını okuttum. Çok güzide etkinlikler yaptık. Ben bu çocukları 1,5-2 yıldır görmüyorum. Köye gittiğim bir ara çocuklar 5 ay baş başa kaldı. Duyduklarımdan sonra aileleri uyardım. Dernek başkanına ayrılmak istediğimi söyledim ama beni kalmam yönünde zorladı. Beni Ensar Vakfına Ali Bağcı aldı. Ücret almıyordum. Ben para işini sevmem. Dernek mali giderlerini anlamam. Aileler ve çocuklar huzurunda yargılanmak istiyorum.

“Ben çok üzgünüm, babasız büyüdüm”

Sanık Muharrem B.’nin son savunması yaparken bir ara babasız büyüdüğünü söyleyip ağlayarak, ”Ben çok üzgünüm, babasız büyüdüm. Bu yüzden de çocuklara hep babalık yapmaya çalıştım. Çocuklara kendi cebimden hep masraf ettim. Ben onların anne babası gibi oldum” diye konuştu. Muharrem B., duruşmada çocuklar ve çocukların annesi ve babalarıyla birlikte olmasını istediğini yineledi.

Mahkeme soruşturmanın genişletilmesi talebini reddetti

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından mağdur avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi için istediği süre talebini reddetti. Ardından heyet yeniden ara verdi.