07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Havalimanında Namaz Şov ve Skandal Güvenlik Zafiyeti
Havalimanında Namaz Şov ve Skandal Güvenlik Zafiyeti

Havalimanında Namaz Şov ve Skandal Güvenlik Zafiyeti

Atatürk Havalimanı apronunda skandal.. Apronda namaz kılan Pakistanlı grubun yanında taşıdığı sıvı dolu bidonlara havacılık kuralları gereği  güvenliğin izin vermemesi gerekirken, sıvı dolu bidonları göstere göstere namaz kılan grup güvenlik tartışmalarını da beraberinde getirdi.

namaz3-(1)

Atatürk Havalimanı’nda uçağa binmek üzere olan Pakistanlı yolcular apronda namaz kıldı. Ancak daha geçen hafta büyük bir saldırıya uğrayan ve güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı düşünülen havalimanında namaz kılanların yanlarında, uçuş kurallarına aykırı olarak 5 litrelik su bidonlarında taşıdıkları sıvıları aprona kadar nasıl soktuğu tartışma konusu oldu.

Namaz şov ve güvenlik zafiyeti

Airporthaber’in yayımladığı habere göre THY’nin TK708 sefer sayılı TCJVC kuyruk tescilli uçağı İstanbul’dan Karaçi’ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı apronunda Tango 7 numaralı park pozisyonuna park etti.

Yolcular, Cobus araçları ile uçağa getirilirken, Pakistanlı oldukları sanılan bir grup yolcu uçağa binmek yerine apronda saf tutarak namaz kılmaya başladı. Namaz kılanların yanlarında uçuş kurallarına aykırı olarak 5 litrelik su bidonlarıyla sıvı taşıdıkları görüldü. Bu bidonların aprona kadar nasıl getirildikleri akıllarda soru işareti bıraktı.Görevlilerin ikazlarına rağmen saf tutan yolcular, namazın tamamlanmasıyla uçağa bindirildi.