07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İlk Açıklama: Zafiyet Yok
İlk Açıklama: Zafiyet Yok

İlk Açıklama: Zafiyet Yok

36 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Havalimanı’ndaki intihar eylemlerinin ardından olay yerine gelen Başbakan Binali Yıldırım bir açıklama yaptı. Belirtilerin IŞİD’i işaret ettiğini söyleyen Yıldırım, “güvenlik zafiyeti yok” dedi…Ancak Türkiye’nin en korunaklı yerlerinden biri olan havalimanına silahlı ve bombalı teröristlerin nasıl girdiği sorusu hala belirsiz.

İşte Binali Yıldırım’ın o açıklaması;

“Belirtiler IŞİD’i işaret ediyor”

“Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var.Terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir.”

“Teröristler ticari Taksiyle gelip içeri girmişler “

“Hava alanımız 02.20 itibarıyla uçuş ve kalkışlara açılmış olup, hava trafiği normale dönmüştür. Bunu da bir not olarak ifade etmek isterim. Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.”
“Güvenlik zafiyeti söz konusu değildir”

“Tüm bu detaylar biliniyor, arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır.”