07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hamile Kadına Tekmeli Saldırıya 4 Yıl
Hamile Kadına Tekmeli Saldırıya 4 Yıl

Hamile Kadına Tekmeli Saldırıya 4 Yıl

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde parkta spor yapan 4 aylık hamile 32 yaşındaki Ebru Tireli’ye yönelik saldırıyla ilgili iddianame hazırlandı. Saldırgan Davut K. hakkında ’Hamile kadına yönelik kasten yaralama ve hakaret’ suçundan 4 yıl, sonradan ortaya çıkan mağdur N.Ç.’ye yönelik ’Cinsel saldırı ile hakaret’ suçlarından 14.5 yıl olmak üzere toplam 18.5 yıl hapis cezası istendi. Saldırıdan sonra 3 gün tutuklu kalan, suçsuz olduğu ortaya çıkınca salıverilen Mehmet T. hakkında ise takipsizlik verildi.

Manisa, Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesi’nde geçen 7 Aralık’ta 4 aylık hamile olan 32 yaşındaki Ebru Tireli, akşam saatlerinde evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı’na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli otomobilden inen bir erkek, yanına gelip, “Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın” diye bağırdı ardından, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli’ye yerdeyken tekme attı. Korkup, gözyaşları döken ve hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli’nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı.

Tekmeci saldırgan için toplam 18.5 yıl hapis istendi

Olaydan sonra soruşturmayı yürüten savcı, araştırmasını tamamlayıp iddianamesini de hazırladı. Savcı, üç gün tutuklu kalan Mehmet T. hakkında takipsizlik kararı verdi. Olayın asıl zanlısı olduğu anlaşılan Davut K. için, hamile olan Ebru Tireli’ye yönelik kasten yaralama ve hakaret suçlarından toplam 4 yıl, sonradan ortaya çıkan mağdur N.Ç.’ye yönelik hareketinden dolayı da cinsel saldırı ile hakaret suçlarından toplam 14.5 yıl hapis cezası istedi. 18.5 yıl hapis ceza istemiyle yargılanmasına başlanacak olan Davut K., iddianamede de yer alan ifadesinde, Ebru Tireli’ye yönelik saldırıyı kabul ettiği, ancak diğer suçlamaları reddetti.