07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Montumun Her Yeri Kapalıydı”
“Montumun Her Yeri Kapalıydı”

“Montumun Her Yeri Kapalıydı”

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile bir kadın, yürüyüş yapmak için çıktığı parkta  kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğradı. Saldırgan “Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın” diyerek hamile kadına saldırdı.  TRT ekranlarında konuşan dinci Ömer Tuğrul İnançer,” hamile bir kadının sokakta gezmesi terbiyesizliktir” demiş ve büyük tepki almıştı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesi, Ergenekon mahallesinde ikamet eden hamile ve bir çocuk annesi Ebru Tireli (32) evinin yakınında bulunan bir parkta spor yaptığı sırada saldırıya uğradı. Bir otomobilden inerek, genç kadının spor yaptığı alana gelen saldırgan “Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın” dedikten sonra ayakkabısını çıkararak genç kadının yüzüne vurmaya başladı. Bu sırada dengesini kaybederek yere düşen ve kafasını kaldırıma çarpan Ebru Tireli olayı şöyle anlattı:

“Montumun her yeri kapalıydı. Erkek veya kadın olduğumun bile, ilk bakışta anlaşılması oldukça güçtü”

“Hamileyim ne olur vurma diyerek yalvardım, ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde bana vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı… Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Hamileyim diye yalvardım. Hakkını helal et, bir daha gelmem dedim. Sonra birden beni bırakıp kaçtı. Bir an için bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Kendime gelir gelmez eşimi aradım, büyük bir şok içerisinde hastaneye geldik ve Hemen kontrol altına alındım, tek tesellimiz çocuğumuzun iyi durumda olması…Hamile olduğum için o parkta sürekli spor yapıyorum, zaman zaman kızım ile birlikte de o parka gidiyoruz, böyle bir şeye hiç rastlamadım. Üzerimde kapşonlu bir mont vardı. Montumun her yeri kapalıydı. Erkek veya kadın olduğumun bile, ilk bakışta anlaşılması oldukça güçtü”

Hamile kadına saldırı sonrası sosyal medya ayağa kalktı


https://twitter.com/izmir_marsi/status/806834348884430848

“Hamile kadının sokakta gezmesi terbiyesizliktir”

TRT 1’de 2013’te “Ramazan Sevinci” programına katılan Ömer Tuğrul İnançer, “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar… Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir.” ifadelerini kullanmıştı.

İşte o dinci Ömer Tuğrul İnançer’in TRT ekranlarındaki o konuşması;

“Kadınlar çalışamaz” diyen İnançer’in kızı büyük bir şirkette yönetici yapılmıştı

Daha önce de, ‘Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor’ ve Meclis çatısı altında söylediği ‘Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı’ sözleriyle tepki toplayan Ömer Tuğrul İnançer, kızının bir büyük şirkette üst düzey bir göreve atandığı ortaya çıkınca sosyal medyada da büyük yankı uyandırmıştı.