07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Güneydoğu’da Komuta Artık Askerde
Güneydoğu’da Komuta Artık Askerde

Güneydoğu’da Komuta Artık Askerde

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 46’ıncı gününe girdi. Şiddetli çatışmalar devam ediyor. PKK’lıların barikatlar kurduğu 6 mahallenin sokak aralarında bu sabah da şiddetli çatışmalar yaşandı.

İlçenin 15 mahallesinden 6’sı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi’nde 2 Aralık Çarşamba günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. PKK’nın kurduğu barikatları ve bombalı tuzakları kaldırmak için asker ve polisin birlikte düzenlediği operasyonlar kapsamında hemen her gün çatışmalar yaşanıyor. Bu hafta sonu da tarihi ilçede şiddetli çatışmalar vardı.

Operasyonların  koordinasyonu askere devredildi

Diyarbakır Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki çatışmaların sivillerin yaşadığı alana kaydığı operasyonlara, 90’lı yıllardaki gibi çok sayıda güvenlik birimi katılıyor. Uzun süre hendek operasyonu yapmasına rağmen şehir merkezindeki hâkimiyeti sağlayamayan polise destek veren asker, operasyonların da koordinesini devraldı.

Köy korucuları yerleşim yerinin dışındaki operasyonlara da dahil edildi

Operasyonların askerin koordinesine verilmesinin ardından, idari olarak kaymakamlıklara, mesleki olarak ise jandarmaya bağlı olan köy korucuları da artık yerleşim yerlerinin dışındaki operasyonlara dahil edildi.