07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fidan Ve Akar’a Soru Yok, Kılıçdaroğlu İncelensin
Fidan Ve Akar’a Soru Yok, Kılıçdaroğlu İncelensin

Fidan Ve Akar’a Soru Yok, Kılıçdaroğlu İncelensin

Genelkurmay Başkanı Akar ve MİT Müsteşarı Fidan’ın, TBMM Darbeyi Araştırma Komisyonu’na davet edilip edilmemesi konusunda AKP oylama yapılmasını bile kabul etmedi. Aynı komisyon’da Kılıçdaroğlu’Nun 17-25 Aralık öncesi ABD ziyaretinin incelenmesi kabul edilince, CHP’liler de Davutoğlu ve Erdoğan’ın da incelenmesini talep etti.

TBMM Darbe Komisyonu’nun dünkü toplantısında Akar ve Fidan konusunda tartışma yaşandı. CHP’li üye Aytun Çıray, “15 Temmuz’un karanlık dönemlerinin çözülebilmesi için iki bürokratın davet edilmesi gerekir. Aksi halde 15 Temmuz ile ilgili tatlı şüpheler koyulaşacaktır. Fidan’a 15 Temmuz günü saat 20.00 – 21.00 arasında TİKA’daki bir arkadaşıyla Beştepe’de yaş günü toplantısına katılıp katılmadığını; ailesini Ortadoğu’daki herhangi bir ülkeye götürüp götürmediğini; hâlâ orada olup olmadığını; Başbakan’la son bir aydır görüşüp görüşmediğini soracağız” dedi.

“Hayır, oylamayacağız”

MHP’li üye Mehmet Erdoğan da “MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve hali hazırdaki kuvvet komutanlarının buraya bilgi vermesi gerekir” dedi. Muhalefetin Akar ve Fidan’ın davet edilmesi konusunda komisyonda oylama yapılması taleplerine AKP’li Komisyon Başkanı Reşat Petek karşı çıktı. Petek, “Oylayacak bir konu yok şu anda. Reddedilmedi. Süreç devam ediyor. Hayır oylamayacağız” diye konuştu.

“Akar ve Fidan yok, Kılıçdaroğlu incelensin”

AKP’li üye Selçuk Özdağ ise “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık’tan önce ABD’ye gitmiştir. Dışişleri Bakanlığı’na sorabilir miyiz? CHP Genel Merkezi’ne bir yazı yazılarak seyahatinde hangi enstitüleri ziyaret ettiğini ve bunların Gülen ile ilişkisi olup olmadığını soralım” açıklamasını yaptı.

“Davutoğlu ve Erdoğan da incelensin”

CHP’li üye Aykut Erdoğdu Özdağ’ın önerisine “Ahmet Davutoğlu’nu çağıralım. Erdoğan’ın da Gülen ile irtibatını araştıralım. Bu komisyonu kapatmaya çalışıyorsunuz. Bütün liderlerin Gülen cemaati ile ilgili irtibatlarını araştıralım. Herkes görsün. Bu liderler kimlerle görüşmüş. Hepsi çıksın halka hesap versin. Bu komisyon körleştirildi” diye tepki gösterdi.