07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » FETÖ Ödüllü Darbe Komisyonu Başkanı
FETÖ Ödüllü Darbe Komisyonu Başkanı

FETÖ Ödüllü Darbe Komisyonu Başkanı

15 Temmuz sonrası TBMM’de kurulan darbe araştırma komisyonuna başkanlık yapan AKP’li Reşat Petek’in, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’cülerin derneği olarak bilinen ve başkanlığını terörden arananlar listesinde yer alan Halit Esendir’in yaptığı Medya Etik Konseyi Derneği tarafından ödüllendirdiği ortaya çıktı. Üstelik Petek KHK ile kapatılan derneğin ödülünü kendi internet sitesinden duyurdu.

FETÖ çatı davasında Fetullah Gülen ile birlikte yargılanan 73 kişiden biri olan ve terörden arananlar listesinde yer alan Halit Esendir’in başkanı olduğu Medya Etik Konseyi Derneği, son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı.

FETÖ’cü dernek Reşat Petek’i en iyi köşe yazarı seçti

Odatv’de yer alan habere göre gazeteci Çağlar Cilara, derneğin geçmiş yıllardaki faaliyetleri ile ilgili yaptığı araştırmada TBMM’de kurulan 15 Temmuz Darbesini Araştırma Komisyonu Başkanı AKP’li Reşat Petek’in, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Medya Etik Konseyi Derneği tarafından ödüllendirildiği bilgisine ulaştı.

Petek, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra 4 Nisan 2014 tarihinde FETÖ’yle bağlantılı olduğu söylenen dernek tarafından en iyi köşe yazarı seçildi. Petek, aldığı bu ödülü kendi internet sitesinden de duyurdu.

 

Reşat Petek kendi internet sitesinden ödülü böyle duyurdu;

resat-petek