07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » En Az 20 Öğrenci İstismar Edildi
En Az 20 Öğrenci İstismar Edildi

En Az 20 Öğrenci İstismar Edildi

Gerger İmam Hatip Lisesi yurdunda yaşanan çocuk istismarı soruşturması Gerger cumhuriyet Savcılığından alınarak Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.  Gazeteport’un elde ettiği ilk bilgilere göre soruşturmada şu ana kadar  sadece Gerger İmam Hatip Okulu’nda 20 çocuğun istismar edildiği belirlendi. İstismar edilen çocukların tamamı erkek öğrenci.

Tecavüz zanlısı hademe Mehmet Sait G ‘nin istismarı Gerger İmam Hatip Okulu öğrenci yurdunda gerçekleştirdiği de tesbit edildi. Soruşturma çerçevesinde 13 kamu görevlisi hakkında soruşturma yürütülüyor. Bu soruşturmada şu ana kadar Gürcistan’daki Türk Okulu’na müdür olarak atanan Mehmet Kabakçı hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Mehmet Kabakçı halen Gürcistan Batum Türk Okulu’nda müdür olarak görev yapıyor.

İstismar edilen öğrenciler ifadelerinde tecavüz zanlısı hademe Mehmet Sait G’nin öğrenci yurdunda zorla porno film izlettiğini ve gece de zorla istismar ettiğini anlattılar. İstismara uğradığı kesinleşen öğrencilerden bir kısmı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korumasına alındı.

Soruşturmayı devralan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada da gizlilik kararı sürüyor..