07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’ın Biatçı Sanatçılara Hitabı
Erdoğan’ın Biatçı Sanatçılara Hitabı

Erdoğan’ın Biatçı Sanatçılara Hitabı

Cumhurbaşkanlığı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gezi Parkı Direnişi’ne ilişkin yaptığı açıklamaları, resmi internet sitesinden kaldırdı. Gül’ün Gezi Direnişi ile ilgili açıklamasının yerine, Tayyip Erdoğan’ın, Huber Köşkün’deki yandaş sanatçılara verdiği iftarda yaptığı açıklama konuldu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı görevi sırasında, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’la ters düşmesine neden olan, “Taksim’deki olayların yatışması için hepimize düşen, daha fazla olgunluktur” açıklamasını yapmıştı. “İyi niyetli mesajlar alınmıştır” diyen Gül, “itidal” çağrısı yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde, Gezi Parkı Direnişi’nin yıldönümünde, “Gezi Parkı’na o eseri inşa edeceğiz” diyen Tayyip Erdoğan,”Taksim’deki Gezi Parkı, cesur olunacak konulardan biri, bak bir daha söylüyorum. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz” dediği provolatif açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan’ın sözleri büyük tepki çekerken, bu sözlerin ardından Gül’ün gezi Direnişine ilişkin yaptığı açıklamanın Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinden silindiği ortaya çıktı. Gül’ün açıklamasının bulunduğu linke tıklandığına Tayyip Erdoğan’ın “yandaş” sanatçılara Huber Köşkü’nde verdiği iftardaki açıklaması çıkıyor.

Untitled-1

İşte Gül’ün açıklamasının yerine konan Erdoğan’ın o konuşması;

Erdoğan’ın Biatçı Sanatçılara Hitabı

Sanatçı ve sporcularla iftar yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanatı ve sporu sadece kendileri için yapanlara bir sözüm yok; ama bu işleri halk için yaptıklarını iddia edenler, bu milletin değerlerine ve hissiyatına saygı duymak zorundadır. Milletin kültürüne, inancına hakaret etmenin adı sanatçılık olamaz” dedi.