07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ensar’ın Karaman’da 2013 Yalanı
Ensar’ın Karaman’da 2013 Yalanı

Ensar’ın Karaman’da 2013 Yalanı

Karaman’daki Ensar ve KAİMDER evlerinde cinsel istismara uğrayan çocuklar davası 20 Nisan’da görülecek. Ensar Vakfı dava için müdahil olma dilekçesi verdi.Yani davadaki sorumluluğunu örtbas etmek için mağdur gibi davaya katılmak istiyor. Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu ” Suçlanan şahıs, 2013 yılında 5 ay süreyle vakfımızda gönüllü etüt öğretmenliği görevinde bulunmuş, bu süreden sonra da vakfımızla hiçbir irtibatı olmamıştır.” demişti. Peki bu doğrumu? Hayır doğru değil. İşte o yalanı ortaya çıkaran belge ve bilgiler;

Tarih 20 Kasım 2012. Yerel Karamangündem internet sitesindeki; “Ensar Vakfı Karaman şubesi çalışmalarını yoğunlaştırdı “haberindeki resimde görünen sol baştaki tecavüz zanlısı Muharrem B.. Ensar Karaman Şubesi’nin yeni açılış yaptığı tarih. Yani zanlı Muharrem B. Ensar Vakfı Karaman şubesinin kuruluşunda da yer alan bir isim. (Bu haber yerel internet sitesinden silindi.)

ensarryalan

19 Kasım 2012’de yayınlanan bu haberde Muharrem B. Ensar Vakfı Karaman şubesi hizmet binasında kalan öğrencilerle yerel internet sitesini ziyaret ediyor. (bu haber de yerel sitenin sayfasından silindi). Tecavüz zanlısı Muharrem B. vakıf çalışmalarında aktif olarak katıldığı gibi vakıf binasında çocuklarla kalıyor. Ensar Vakfı öğrenci ev/yurtlarında etütlere katılıyor. Vakıfta odası bile var.

ensaryalan1

Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu’nun “2013’te kısa bir süre görev yaptı” yalanı yerel inter sitelerinde 2012 yılında yayınlanan haberlerle ortaya çıkmış oluyor. Tecavüz zanlısı öğretmen Muharrem B. 2012’den sonra da Ensar Vakfı’ında bulunmaya devam ediyor. 2013 yılında ise Karaman Valisi Murat Koca’yı Ensar Vakfı Evinde kalan çocuklarla ziyaret ediyor.

Karaman ensar vali

 

2014 yılında KAİMDER Evi’ne geçene kadar Ensar Vakfı bağı hep sürüyor. Bu geçiş aşamasında 2013-14 arasında geçici bir görevle başka yere tayin oluyor. Bu tayin Karaman’daki en karanlık dönem. Çünkü bu tayinde “çıkan dedikodular” etkin söylentisi var. Karaman yerel kaynakları bu söylentilere rağmen hiç bir işlem yapılmadığını söylüyor. Sonra tekrar Karaman’a dönüyor ve KAİMDER evinde çocuklarla birlikte kalıp istismara devam ediyor.