07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Eniştenin de Dinlenmesini İsteyeceğiz”
“Eniştenin de Dinlenmesini İsteyeceğiz”

“Eniştenin de Dinlenmesini İsteyeceğiz”

TBMM Darbe Komisyonu’nda yol haritası belirlenecek. HDP, darbe girişimiyle doğrudan ilgili olan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı, Başbakan ve kuvvet komutanlarının dinlenmesi talebinde bulunacak. HDP’li üye Mithat Sancar, “Cumhurbaşkanının eniştesi Ziya İlgen’in de dinlenmesini isteyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; muhalefetin divana alınmadığı Darbe Komisyonu bugün yol haritasının belirlenmesi amacıyla toplanıyor. Komisyon, 15 Temmuz darbe girişiminin araştırılması amacıyla kimlerin bilgisine başvurulacağı ve çalışma yönteminin nasıl olacağı konusunda kararlar alacak.

 

İşte HDP’li komisyon üyesi Mihat Sancar’ın o açıklaması;

“Eniştenin de dinlenmesini isteyeceğiz”

“Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, Başbakan, MİT Müsteşarı ve kuvvet komutanlarının doğrudan dinlenmesi gerekiyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın eniştesinin de dinlenmesini isteyeceğiz. Cumhurbaşkanı kendisinin eniştesinden darbeyi haber aldığını söylemişti”

“Araştırmamıza sınır koymuyoruz”

Darbe Komisyonu Başkanı AKP’li Reşat Petek de, TBMM’de gazetecilere yaptığı açıklamada muhalefetin kendisine yönelttiği eleştirilere üzüldüğünü belirterek, “Bir kişi bir başkası hakkında bir iddia ortaya koyuyorsa bilgisi, belgesi olması lazım” diye konuştu. Petek, FETÖ’nün devlet içine nasıl sızdığı, hangi yöntemleri kullandığı, sosyal psikolojik dini olarak hangi yöntemleri kullandıklarının da araştıracaklarına işaret ederek, “Komisyonumuza verilen görev, terör örgütünün bütün yönleriyle araştırılması. Sınır koymuyoruz. Araştırmamıza şu tarihten diye bir sınır koymayacağız. FETÖ’nün geçmişteki adı cemaat, cemiyet olabilir. Madem öyle bir örgütün varlığı bugün kesin; ilk sızmaların nasıl olduğu; taktikleri ve stratejileri nasıl olduğunu çok yönlü olarak ele alacağız” diye konuştu.