07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adıyaman Gerger’in Karanlık Soruları
Adıyaman Gerger’in Karanlık Soruları

Adıyaman Gerger’in Karanlık Soruları

Adıyaman Gerger İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere cinsel istismarda yanıt bekleyen ve karanlıkta kalan çok soru  var. Öğrencilere istismarı haber yapan gergerfırat.com’ın mahkeme tarafından erişiminin yasaklanması ile Gerger’deki rezalette kuşkular artmaya başladı. Tecavüz zanlısı hademe M.S.G’nin öğrenci yurdunda kalmasına nasıl izin verildiği ve ne kadar çocuğun istismara uğradığı belli değil. Dava için yayın yasağı ve gizlilik olduğu için soruşturma dosyasına ulaşılmaıyor. Karanlıkta kalan sorular ise şunlar

-Tecavüz zanlısı M.S.G 3 yıl önce Adıyaman 1 Aralık ortaokulun’dan Gerger’e neden sürgün edildi. Bu sürgünde okulda istismar şikayetinin olduğu doğru mudur? istismar şikayetinden il milli eğitim müdürü ve Vali’nin haberi oldu mu? Buna rağmen soruşturma açılmak yerine Gerger’e sürgün edilmesi kararı verildi mi?

-Tecavüz zanlısı M.S.G Diyarbakır Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunda yetişmiş biri. İşe alırken geçmişi araştırıldı mı?

msg0

 

-Zanlı M.S.G sosyal medya hesabından çocuk esirgeme kurumunda kaldığı yıllardan bu fotoğrafı paylaşmış. İşe alınırken kimler nasıl aracı oldu?

-Zanlı M.S.G sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafta Adıyaman’da seyda hoca denilen kişi de var. Bu kişi Adıyaman’da menzil tarikatının önemli bir ismi olarak biliniyor. Zanlı M.S.G’nin herhangi bir tarikatla ilgisi var mı?

menzil

-Hademe M.S.G. 2016’da sürekli tayin ediliyor. 01.07.2016 tarihinde Adıyaman Valilik onayı ile Gerger İmam Hatip Lisesinden, Adıyaman 1 Aralık Ortaokuluna atandı. 1 Aralık okuluna giden M.S.G. 05.08.2016 tarihinde dilekçe vererek Milli Eğitim Müdürünün onayı ile Eskisaray, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitleri Ortaokuluna geliyor. Eylül ayı başlarında tekrar Gerger İmam Hatip okuluna atanıyor. Bu tayinlerde kim neden aracı oldu?

-M.S.G torpille yeniden Gerger İmam Hatip Lisesi’na atandığında yani geçtiğimiz Ekim ayında bir çocuğu isitismar ederken öğretmen tarafından yakalandı mı? M.S.G’yi suç üstü gören öğretmen neden açığa alındı?

-Halen Adana Valisi olan Mahmut Demirbaş Adıyaman’da görev yaparken zanlı M.S.G ile herhangi bir şikayet aldı mı? Soruşturmada Vali Demirbaş’ın bilgisine başvurulacak mı?

-Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliği 5.maddesine göre parasız ve paralı- yatılı öğrenciler ile bu Yönetmelik kapsamına giren görevliler ve Millî Eğitim Bakanlığınca izin verilenler dışında hiç kimse barındırılamaz. Buna rağmen hademe M.S.G. öğrenci yurdunda nasıl kalmıştır. Kimler neden izin vermiştir?

adiyaman1

-Okul Müdür ve yardımcılarının Kahta’dan okula gidip geldikleri doğru mu? Bu yüzden öğrencileri hademe M.S.G’ye teslim ettikleri araştırıldı mı? İl ve ilçe milli eğitim müdürleri bilgisi dahilinde olduğu doğru mu?

-Gerger’de bulunan bir tarikata iddiaya göre Süleymancılar tarikatına  bağlı özel yurtta imam hatip ortaokul öğrencilerinin kaldığı doğru mu? Bu öğrencilerin aynı zamanda okul yurdunda da kalıyor mu? İstismar edilen çocuklar arasında bunlardan kaç tane var?

-Haberi ilk yazan yerel gergerfırat internet sitesinin sahibinin evine geçe baskın yapılması talimatını kim neden verdi? Haberi neden zorla sildirildi?

-Yayın ve Yayım yasağı çocukları korumak için alındıysa zanlı M.S.G’nin sosyal medya hesapları neden açık? Burada fotoğrafları olan çocukların deşifre edilmesine niye izin veriliyor?

-Zanlı hademe istismar suçunu ilerken yalnız mıydı? Arkadaş çevresi de araştırılıyor mu?

-Adıyaman’ın 3 ay önce atanan yeni valisi Abdullah Erin “İlimizde meydana gelen ve önceki yıllara dayandığı anlaşılan cinsel istismar olayı” diyor. Önceki yıllardan kasıt nedir. Ekim ayında bir öğretmenin suç üstü yakaladığı iddiası  neden yok sayılıyor? Önceki yılları kapsıyorsa Gerger’e sürgündeki iddialar doğru mu?

-İstismara uğradığı ileri sürülen çocuklar neden gece yarısı adliyeye getirildi. Çocukların ifadesi alınma işlemi sırasında sosyal hizmetler görevli,si bulunmadığı doğru mu?

-Zanlı M.S.G’nin okul saatinde çocuklarla gezmesine neden izin verildi. Ve buna neden göz yumuldu?

adiyaman8