07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » El Koymanın Seferberlik Hali
El Koymanın Seferberlik Hali

El Koymanın Seferberlik Hali

Ankara’da bazı otellere polisler tarafından, “seferberlik anından el konulacağı” belirtilen resmi yazı iletildi.  30 Kasım 2016’da otele polisler tarafından tebliğ edilen yazı da “Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu Kararı” başlığı bulunuyor. Yani yazı Erdoğan’ın “milli seferberlik” sözlerinden 2 hafta önce iletilmiş…

Odatv’den Caner Taşpınar’ın haberine göre; “Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyon Kararı” başlıklı yazıda, 4’üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı’nın talebi üzerine komisyondan karar alındığı belirtiliyor. Ankara, Çankaya Kaymakamı Aydın Ergün imzalı yazıda, “Taraflar arasındaki teslim-tesellüm işlemleri ile uygulamanın 3634 sayılı kanun ve buna ilişkin Nizamname hükümlerine göre yapılmasını ve tedarikin aksamaması açısından karşılaşılan güçlüklerin Komisyonumuza bildirilmesini rica ederim” ifadeleri yer alıyor.

Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’nun kararının 30 Kasım 2016’da otele polisler tarafından tebliğ edildiği anlaşılıyor. Otel sahipleri, polislerin resmi yazıyı “devletin kararı” diyerek verdiğini söylüyor.

İşte o belge:

polis

Erdoğan 2 gün önce muhtarlara yönelik konuşmasında Milli seferberlik ilan ediyorum demişti

Tayyip Erdoğan sarayında yapılan 32. Muhtarlar toplantısında “Anayasa’mızın 104’üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başı olarak PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum” demişti.