07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » HDP Cevabı: Sıkıysa Gelin
HDP Cevabı: Sıkıysa Gelin

HDP Cevabı: Sıkıysa Gelin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti sonrası dönüş yolunda HDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini  söyledi. Erdoğan”açıklamalarının bedelini ödememeliler” diyerek yargıyı göreve çağırdı. HDP cephesinden ilk yanıt Eş Başkan Figen Yüksekdağ’dan geldi. Yüksekdağ; “Kimyanız bozuldu, sıkıysa gelin” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Demirtaş ile Yüksekdağ’ın dokunulmazlıkları konusunda açıklamayı Suudi Arabistan’dan dönüş yolunda, uçakta yaptı;

Erdoğan: Dokunulmazlıkları kaldırılmalı

-İki eşbaşkanın yaptığı açıklamalar kesinlikle anayasa suçu. Haklarında cumhuriyet başsavcılıklarının başlattıkları süreçler var. Bu konular takip edilmeli. Parti kapatma olayı gündeme dahi gelmemeli. Ama suçu irtikap eden milletvekili, belediye başkanı veya başkaları olabilir. Bunlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarının başlattığı soruşturmaları da bu çerçevede değerlendirmek lazım. Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir.

Erdoğan’ın dokunulmazlıkların kaldırılmasına işaret etmesine ilk yanıt HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’dan geldi.Yüksekdağ adeta rest çekti;

Yüksekdağ: Sıkıysa gelin

-Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yasağı yoluyla sayısız kez, bu halkın siyasi iradesine saldırı düzenlediniz. Durduramadız, caydıramadınız, gerilitemediniz. Aksine daha güçlü geldik. 7 Haziran’da 80 milletvekili ile Meclis’e girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin.