07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Destursuz Erdoğan

Destursuz Erdoğan

Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili’ne yapacağı resmi ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’nda konuştu. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği tahliye kararını için, “mahkemenin verdiği karara uymuyorum. Saygı da duymuyorum” dedi.

İşte Tayyip Erdoğan’ın o sözleri

“Dünyanın hiç bir yerinde medyaya sınırsız özgürlük yoktur”

-Her şeyden önce şu ana kadar bir açıklamada bulunmadım. Şunu bir defa söylemek durumundayım. Bu olayın ifade özgürlüğüyle alakası yok. Bu bir casusluk davasıdır. Bir defa biz şöyle bakar kör olmak durumunda değiliz. Bazı gerçekleri görmekteyiz. Dünyanın hiç bir yerinde medyaya sınırsız özgürlük yoktur.

“AYM’nin verdiği karara uymuyorum, saygı da duymuyorum”

-AYM böyle bir karar vermiş olabilir. Ben bu karara sadece sessiz kalırım. Verdiği karara uymuyorum, saygı da duymuyorum. Bu bir beraat kararı değil tahliye kararı. Bu karara mahkeme direnebilirdi. Bu adımlar bana göre doğru atılmış adımlar değildir. Bizim dönemlerimiz basın mensuplarının hapse atıldığı dönem değildir.

“Ortalık çalkalanabilir”

-Bayırbucak Türkmenlerine giden yardımlarını durduracaksın, bu ülkede yargı makamları o sürece yardım ve yataklık edenleri tahliye edecek. Kusura bakmasınlar ben bu kadar rahat değilim. Ben biliyorsunuz yola çıkıyorum ortalık çalkalanabilir.

İşte Tayyip Erdoğan’ın skandal sözleri;