07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Çiçek, Aksu, Arınç ve Gönül Cemaat’e Çalışıyor”
“Çiçek, Aksu, Arınç ve Gönül Cemaat’e Çalışıyor”

“Çiçek, Aksu, Arınç ve Gönül Cemaat’e Çalışıyor”

Bir dönem Fethullah Gülen’in sağ kolu olan ve sonra cemaatle yolları ayırıp itirafçı olan Nurettin Veren, “Cemaat ile birlikte çalışan” milletvekillerini açıkladı. AKP’li eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül’ün Cemaat’e çalıştığını iddia etti.

İşte CNN Türk’te Didem Arslan Yılmaz’ın konuğu olan Nurettin Veren’in bu önemli iddialarından başlıklar;

“Çiçek, Aksu, Arınç ve Gönül Cemaat’e Çalışıyor”

AKP’li eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül’ün Cemaat’e çalıştığını söyleyen Veren, “Ben gerçek neyse onu söylüyorum. Şimdi çıkıp yanılmışız diyebilirler tabi ama 2008-2009 döneminde gidip bunlarla yüz yüze konuştum ben, dinlemediler” diye konuştu.

Gülen’in Alevi dernekleri

Fethullah Gülen’in Alevi dernekleri üzerine sorulan soruya yanıt veren Nurettin Veren, “Nuri Gündoğan Alevi imamıydı” dedi. Nuri Gündoğan’ın son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını ifade eden Nurettin Veren, Başkan Melih Gökçek’e şu çağrıda bulundu:

“Nuri Gündoğan, hala belediye çalışanı mı bilmiyorum, atıldı mı, tutuklandı mı bilmiyorum. Eğer hala oradaysa Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e söylüyorum, onu orada barındırmayın. Tabi Melih bey bu kişiyi bilmiyor da olabilir ama bunu açıklıyorum.”

“TSK’da cemaatçi oranı yüzde 85 “

Veren yaptığı açıklamada “Şuanda Cemaatin süzgecinden geçerek oralara (TSK) gelmiş yüzde 85 oranında asker var. Ben bunu 2005’te dile getirdim. Buralara eleman devşiren imamlar var. Bunlar deşifre olunca hemen başka imamlar geliyor ve o boşluk böyle doluyor” dedi.

 

 

Meral Akşener iddiası

Veren, 1995 yılında ilk defa milletvekili olan, 8 Kasım 1996 – 30 Haziran 1997 döneminde kısa süre bakanlık yapan Meral Akşener’in 1993 yılında kendisinin Çiller’e tavsiyesi üzerine bakan yapıldığını iddia etti. Veren, Akşener’in kendisine gönderdiği, üzerinde tarih olmayan bir mektubu da programda gösterdi.