07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Böyle Gözaltına Alındılar
Böyle Gözaltına Alındılar

Böyle Gözaltına Alındılar

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı.
Demirtaş’ın adliyede savcıya ifade verdiği ve savcının kararı beklendiği belirtildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilen Demirtaş, “Er ya da geç demokrasi mücadelemiz kazanacaktır. Erdoğan şahsında, köhnemiş bu rejim değişecektir. Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir” dedi.
Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da Ankara’dan Diyarbakır’a getirildiği öğrenildi. Aynı soruşturma kapsamında bulunan haklarında Diyarbakır’da soruşturma açılan 6 milletvekilinin ifadeleri alındıktan sonra mı karar verileceği, yoksa ayrı ayrı mı karar verileceği öğrenilemedi.
Demirtaş’ın gözaltısında yaşananlar;


HDP’ye yönelik gece yarısı gerçekleştirilen baskın sırasında Grup Başkanvekili İdris Baluken’in gözaltına alındığı anlar kameralara böyle yansıdı.

HDP Eş Genel Başkanı Fiden Yüksekdağ’ın evine kapı kırılarak girildi