07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Diyarbakır’da Patlama
Diyarbakır’da Patlama

Diyarbakır’da Patlama

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine ambulanslar sevk edildi.

diyar3

Patlamanın Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.

diyar

Bombalı araçla saldırı düzenlendiği bildiriliyor.

Diyarbakır Valiliği, patlamanın bombalı araçla düzenlenen saldırıdan kaynaklandığının değerlendirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada Diyarbakır saldırısına dair açıklama yaptı. Bakan Bozdağ, “Bugün Diyarbakır’da Bağlar’da bir aracın patlatılması sonucu pek çok vatandaşımız yaralandı, bazı vatandaşlarımız ve polislerimiz şehit oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir” dedi.

PKK Üstlendi

diyar1

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan ilk açıklamada, patlamanın PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği açıklandı. Saat 11.30 sıralarında ikinci bir açıklama yapan Valilik, patlamanın bomba yüklü bir araçla yapıldığını ve saldırının terör örgütü PKK tarafından üstlenildiğini bildirdi.

Binali Yıldırım: 8 Şehidimiz, 100’ün Üzerinde Yaralı Var

diyar

Başbakan Binali Yıldırım: Sabah 08.00 civarında Diyarbakır’da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Çevik kuvvetin konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine giden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavileri süren 100’ün üzerinde yaralıdan 93’ü taburcu olmuştur, 7’si hala tedavi altındadır” dedi