07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Biri Ankara Saldırısını Manipüle Ediyor
Biri Ankara Saldırısını Manipüle Ediyor

Biri Ankara Saldırısını Manipüle Ediyor

Ankara saldırısını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. Örgüt, eylemi Van nüfusuna kayıtlı “Zınar Raperin” kod adlı 27 yaşındaki Abdülbaki Sönmez’in patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirildiğini açıkladı.TAK’ın saldırıyı üstlenmesi ve verdiği ayrıntılar Başbakan Davutoğlu ve Tayyip Erdoğan’ı yalanlar nitelikte..Bakın neden?

İşte adım adım Ankara saldırısını kimin gerşeçekleştirdiğine ilişkin kafa karıştıran detaylar;

Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu: Saldırıyı YPG gerçekleştirdi

Davutoğlu saldırıyı Suriye uyruklu YPG’li Salih Neccar tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

-Şu anda olayın failleri, konusu tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. YPG irtibatları kesindir.

Davutoğlu’nun açıklamasının ardından saldırının faili olduğu iddia edilen 1992 Amude doğumlu Salih Neccar’ın fotoğrafları da servis edildi.

56c4fad167b0ac6d98a381d9

Neccar ailesi: Salih Neccar 60 yaşında

Rojava’da yaşayan Neccar ailesine ulaşıldı. Aile yaptığı açıklamada,bildikleri bir tane Salih Neccar olduğunu, onun da 60 yaşında olduğunu açıkladılar.

Davutoğlu’nun açıklamasından hemen sonra PYD Eş başkanı Salih Müslim de bir açıklama yaparak suçlamaları kesin bir dille yalanladı.

“Böyle bir kişiyi hiç tanımıyoruz”

-Hayır efendim kesinlikle reddediyoruz. Böyle bir şey yapılmamıştır bizim tarafımızdan. Ne yakından ne uzaktan hiçbir ilişkimiz de yoktur. O söylenen isim Salih Necar’ı hiç tanımıyoruz. Hiçbir ilişkimiz de olmamıştır. Böyle bir şey olmamıştır, olmayacaktır. Biz hiçbir zaman Türkiye’nin içine veyahut şeyine karışmıyoruz. Şiddeti tırmandırmak, böyle bir şeyde bulunmak ne Türkiye’nin ne de bölge halkının yararınadır. Ne tanıyoruz ne de bir ilişkimiz olmuştur. Böyle bir kişiyi hiç tanımıyoruz.

Erdoğan: Üstlenmeseler de fail YPG’dir

Salih Müslim Davutoğlu’nun açıklamasını kesin bir dille yalanladı. Ancak Ankara ısrarlıydı. Bu sefer Tayyip Erdoğan bir açıklama yaparak, “Üstlenmeseler de olayın faili YPG’lidir. Hiç tereddütümüz yok” dedi.

Saldırıyı TAK üstlendi

Devletin en üst kademesinin yaptığı açıklamalar ve servis edilen bilgi ve ve fotoğraflar üzerinden Ankara saldırısına ilişkin detaylar konuşulurken  TAK örgütü bir açıklama yaparak Ankara saldırısını üstlendi.

Örgüt faile ilişkin bambaşka bir isim vererek saldırıyı biz gerçekleştirdik dedi. Açıklamada saldırının 1989 yılında Van doğumlu “Zınar Raperin” kod isimli Abdulbaki Sönmez tarafından gerçekleştirdiği belirtildi. Abdulbaki Sönmez’in 2011 yılından bu yana TAK saflarında olduğu da öne sürüldü. Örgüt Sönmez’in fotoğrafını da servis etti.

CbmE86GVAAAXhhw

TAK saldırıyı üstlenip fotoğrafı yayınladıktan sonra Odatv’den kafa karıştıran başka bir iddia daha geldi..Haber sitesi fotoğrafın fotoşop olduğunu öne sürdü. Odatv’nin iddiasına göre, TAK’ın militan olduğunu iddia ettiği kişinin kafasını, Şafak İnan isimli  yerel gazetelerde yazarlık yapan bir ismin kafasıyla değiştirdiğini öne sürdü.

Untitled-1

Odatv’nin haberine göre fotoğrafı kullanılan Şafak İnan ulusalkanal.com.tr’ye konuştu. İnan, yaptğı açıklamada, “O fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım” dedi. İnan’ın açıklaması şu şekilde oldu:

-Merhaba, ben chpgundemi.com’un Genel Yayın Yönetmeni M. Şafak İnan. Ankara saldırısını üstlenen TAK terör örgütünün yayınladığı fotoğraf, şahsıma ait olup, fotomontaj yapılarak değiştirilmiştir. Montaj yapılan o fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım. Kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Şu an avukatımla beraber Avcılar İlçe emniyet müdürlüğüne, sorumlular hakkında şikayetçi olmaya geldik.